Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ''ΠΡΟΙΟΝΤΑ-ΜΑΙΜΟΥ''


Μεγάλες ποσότητες προϊόντων «μαϊμού» που προωθούνταν μέσω παραεμπορίου από αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Κολωνού και Πειραιώς στο Μεταξουργείο.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα, με τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ., της Δημοτικής Αστυνομίας, κλιμακίου της ΥΠΕΕ και της υγειονομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών.

Η αποθήκη, που εντοπίστηκε επί της οδού Κολωνού, ήταν άριστα ...

οργανωμένη με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, εντός και εκτός του κτηρίου, ειδικές κατασκευές, κρύπτες και μυστικά περάσματα που οδηγούσαν σε τεράστιους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους διπλανού κτηρίου, ενώ η συνολική έκτασή της ξεπερνά τα 2.000 τ.μ. και ο όγκος των προϊόντων-μαϊμού που εντοπίστηκε θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις ημέρες για να καταγραφεί από τις υπηρεσίες της ΥΠΕΕ και του Δήμου Αθηναίων.

Επικεφαλής της επιχείρησης από πλευράς Δήμου Αθηναίων ήταν ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από την ποσότητα «προϊόντων μαϊμού» που εντοπίστηκαν. «Είναι η πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια θητείας μου ως αντιδημάρχου που συναντώ μια τέτοια κατάσταση, με τόσο μεγάλες ποσότητες προϊόντων-μαϊμού, τα οποία θα πωλούνταν στους δρόμους της Αθήνας. Βρέθηκαν ρολόγια, γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια και είδη ένδυσης. Όλα σε τεράστιες ποσότητες», τόνισε. Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ακόμη ότι η πάταξη του παραεμπορίου πρέπει να γίνεται στην πηγή του, εκεί απ' όπου διοχετεύονται όλα αυτά τα προϊόντα στους δρόμους,