Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Στο Ορμένιο Ορεστιάδας πιάστηκαν οι αλλοδαποί ληστές της ΤούμπαςΣυνελήφθησαν έπειτα από επιτυχημένη συνεργασία αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 22, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία» και παράβαση Νόμου «περί Όπλων».


Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες, απογευματινές ώρες της 22-10-2010, εισήλθαν σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην περιοχή της Τούμπας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Ακολούθησαν εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις με ταυτόχρονη ενημέρωση Αστυνομικών Αρχών όλων των όμορων και μη Νομών, με αποτέλεσμα οι αναζητούμενοι ληστές να εντοπιστούν σε σημείο διαβατηριακού ελέγχου στο Ορμένιο Ορεστιάδας και να συλληφθούν λίγο πριν την έξοδο τους από τη χώρα μας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οι ληστές χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν [φωτο]:


  • Δύο (2) πιστόλια κρότου-λάμψης , τα οποία έφεραν γεμιστήρες με 14 συνολικά φυσίγγια,
  • Δύο (2) ζευγάρια χειροπέδες,
  • Ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι,
  • Δύο (2) σκούφοι και ισάριθμα καπέλα ,

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν:

  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα,
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των 413 ευρώ, περίπου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τούμπας-Τριανδρίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους.