Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

EKTAKTO: Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού


Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού. Eκτεταμένες ζημιές στις έχουν προκληθεί στην Γ΄ πτέρυγα η οποία και από χθές το βράδυ έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν χθες το βράδυ, ενώ αυτήν την ώρα η εξέγερση επεκτείνεται και στη Β’ πτέρυγα.

Πέντε κρατούμενοι από τη Γ’ πτέρυγα έχουν τραυματιστεί όπως επίσης και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν μπορούν να επέμβουν καθώς η κάθε πτέρυγα αποτελείται από 500 κρατούμενους και αν στις φυλακές εισβάλουν τα ΜΑΤ θα γίνει μακελειό.


Στη Γ’ πτέρυγα κρατούνται κυρίως κακοποιοί από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.


Για τα drugs οι συμπλοκές στον Κορυδαλλό

Ταμπουρωμένοι στα κελιά τους εξακολουθούν και παραμένουν οι περίπου 500 αλλοδαποί κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας, καθώς ούτε οι δεσμοφύλακες τολμούν να πλησιάσουν από χθες βράδυ από τη στιγμή που τραυματίστηκε συνάδελφός τους. Η διεύθυνση της φυλακής περιμένει να εκτονωθεί η κατάσταση με το να μην προκαλέσει με τον οποιοδήποτε τρόπο.


Σύμφωνα με το Crimes on air οι συμπλοκές που εξελίχθηκαν σε εξέγερση στη Γ’ πτέρυγα, ξεκίνησαν για τον έλεγχο των ναρκωτικών. Γεωργιανοί, Αφγανοί, Πακιστανοί, Κούρδοι και Αφρικανοί ομαδοποιήθηκαν για το ποιος θα ελέγχει τη μεγάλη μπάζα που μπαίνει στις φυλακές σε είδος ναρκωτικού και βγαίνει σε χρήμα. Στις 12 το μεσημέρι η κατάσταση επιδεινώθηκε και στη Β’ πτέρυγα με άλλους 500 κρατούμενους να έχουν προκαλέσει καταστροφές.