Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

535% αυξήθηκαν οι είσοδοι λαθρομεταναστών στον Έβρο!


http://www.newsit.gr/files/Image/25-10-10/resized/LATHROMETANASTESGES-474x632(1)_266_355.jpgΤο ελληνικό αίτημα για ανάπτυξη χερσαίου τμήματος της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου,δεν είναι μια τυχαία κίνηση. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το τελευταίο δεκάμηνο η κατάσταση στον Έβρο έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο!

Η αύξηση των παράνομων εισόδων λαθρομεταναστών στον Έβρο ,αυξήθηκε το περασμένο Αύγουστο κατά 535% !!!. Εξίσου σημαντικές είναι οι διαπιστώσεις για τους μήνες από Ιανουάριο έως Αύγουστο του 2010.


Την ίδια ώρα που οι είσοδοι του Αιγαίου,φαίνεται να ελέγχονται αποτελεσματικά με τη συνδρομή των εναέριων μέσων της Frontex,με τα ποσοστά εισόδων λαθρομεταναστών να πέφτουν,στον Έβρο γίνεται κάθε μέρα και μία εισβολή.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο έχουν περάσει τα σύνορα περίπου 24.000 άνθρπωποι!


Το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ομάδων ταχείας επέμβασης στα σύνορα της Ελλάδας έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αντιμετώπιση μαζικής εισροής μεταναστών. Δραματική η κατάσταση στον Έβρο...

Η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, δήλωσε ότι η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.

"Πρόσφατα, ο αριθμός των λαθρομεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και η κατάσταση έχει καταστεί ιδιαίτερα δραματική", τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ιδιαίτερη μνεία, η ΕΕ κάνει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη μήκους 12,5 χλμ μεθόριο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, είχε ζητήσει με επιστολή του την ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο υπουργός στην επιστολή του, η Ελλάδα έχει ανάγκη βοήθειας ώστε "να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια".

www.onalert.gr