Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Επικίνδυνος τζιχαντιστής με απευθείας επαφές με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, o άντρας που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και απευθείας επαφές με τον αρχηγό της οργάνωσης στο Ιράκ, Abu Musab al Zarqawi, φέρεται πως είχε ο 29χρονος Mirsad Bektasevic, που συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη.   

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, κατάγεται από τη Βοσνία, είναι κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου και εντοπίστηκε από αξιωματούχους υπηρεσιών ασφαλείας στον σταθμό των ΚΤΕΛ μαζί με 20χρονο υπήκοο Υεμένης. Κρίθηκαν ύποπτοι και ελέγχθηκαν από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια και έναν αορτήρα πολεμικού όπλου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, ωστόσο ο εισαγγελέας τους άσκησε συμπληρωματική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Η απολογία τους ενώπιον του ανακριτή ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, στις 12 μ. 

Αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι προορισμός τους ήταν χωριό του Εβρου, το οποίο θα επισκέπτονταν ως τουρίστες.  

Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ωστόσο επισημαίνουν ότι ο 29χρονος ήταν καταχωρισμένος στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (Schengen Information System - SIS) ως ύποπτος για ισλαμιστική τρομοκρατία και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι σκοπός των δύο ανδρών ήταν να ταξιδέψουν στη Συρία ή το Ιράκ και να ενταχθούν σε ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.  

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης διευκρίνιζαν χθες ότι ενώ για τον 29χρονο είχε προβλεφθεί το μέτρο της διακριτικής επιτήρησης, οι αρχές ασφαλείας της Σουηδίας δεν ενημέρωσαν –ως όφειλαν– τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αρχές για τις κινήσεις του Bektasevic.

Ο 29χρονος και ο νεαρός υπήκοος Υεμένης που τον συνόδευε (είναι άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών της Ε.Ε.) ταξίδεψαν αεροπορικώς από τη Σουηδία στην Ελλάδα στις 22 Ιανουαρίου και συνελήφθησαν την 28η Ιανουαρίου στον Εβρο.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ " ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ" ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ