Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Δεύτερο "κρούσμα" στην Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις υπόπτων ισλαμιστών που είχαν στην κατοχή τους 120.000 σφαίρες και διόπτρες νυχτός!

Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στις ελληνικές αρχές καθώς το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν εκ νέου στην Αλεξανδρούπολη δύο άτομα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. 

Αστυνομία,Λιμενικό και κλιμάκια της ΕΥΠ βρίσκονται επί ποδός πολέμου μετά τις νέες συλλήψεις υπόπτων ισλαμιστών στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.  

Πρόκειται για δύο Βρετανούς ιρακινής καταγωγής, ηλικίας 28 και 22 ετών που διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης όπου και συνελήφθησαν ενώ έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης βρέθηκε οπλισμός.   

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Associated Press αρκετά νωρίς στο τροχόσπιτό τους βρέθηκαν πάνω από 20.000 σφαίρες, τέσσερα καλάσνικοφ, αλλά και διόπτρες νυχτός!.   

Στον έλεγχο που έγινε (13/2)  στο τροχόσπιτο που ειχαν αφήσει στην περιοχή του λιμανιού βρέθηκε βαρύς οπλισμός (20.000 σφαίρες, 3 περίστροφα magnum 357,  και 15 περίστροφα 22άρια).   

Από την ανακριτική διαδικασία των ανδρών του λιμενικού σήμερα θα γίνει παραπομπή τους στον εισαγγελέα ,  το πιθανότερο όπως αναφέρει πηγή του Λιμενικού, με τις κατηγορίες της κατοχής όπλων και της απόπειρας τρομοκρατίας.  

Μόλις πριν από δεκαπέντε ημέρες, στις 31 Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην ίδια πόλη ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, με τον πρώτο, τον Mirsad Bektasevic να είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.  

Όπως διαπιστώθηκε από τις Αρχές, οι δύο άνδρες έχουν «ιστορικό» για σχέσεις με τζιχαντιστές.   Ο ένας από τους δύο υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή χθες Παρασκευή.  

Κατά πληροφορίες  οι αρχές συνέλαβαν το βράδυ και έναν τρίτο άνδρα, επίσης Ιρακινής καταγωγής, τον οποίο εντόπισαν σε τροχόσπιτο σε περιοχή έξω απο την Αλεξανδρούπολη να έχει στην κατοχή του, επίσης, 100.000 σφαίρες τέσσερα καλάσνικοφ, αλλά και διόπτρες νυχτός!  

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι τρεις συλληφθέντες έχουν δηλώσεις στις Αρχές ότι δεν ανήκουν στις τάξεις τους ISIS αλλά σε εκείνες τις αντάρτικες ομάδες που μάχονται εναντίον του. 

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν μέχρι στιγμής προκύψει οι τρεις συλληφθέντες έφτασαν στην Ελλάδα από την Ευρώπη και είχαν τελικό προορισμό τη Συρία. 

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στην περιοχή έχουν μεταβεί κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.