Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ...!!! ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ HOT SPOT ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ... ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ...!!!


Σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκεται πλέον όλη η χώρα, καθώς οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισρέουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και φθάνουν με πλοία στον Πειραιά, αδυνατούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους από την στιγμή που η ΠΓΔΜ έχει κλείσει τα σύνορα. 


Η ΠΑΘΕ τείνει να μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο πάρκινγκ προσφύγων, καθώς η αστυνομία σταματά τα λεωφορεία που κατευθύνονται προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Εκατοντάδες πρόσφυγες είναι σταματημένοι στο 90ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού, στα Τέμπη καθώς και σε άλλα σημεία όπου υπάρχει υποδομή φιλοξενίας

Παρόμοια φαίνεται ότι γίνεται η κατάσταση και στην Αθήνα καθώς και οι 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στον Πειραιά το πρωί της Τετάρτης από Χίο, Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο θα εγκλωβιστούν στην πρωτεύουσα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν θα επιτρέψει σε κανένα λεωφορείο να ξεκινήσει προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Περισσότεροι από 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάζονται στον Πειραιά:


Την ίδια ώρα βέβαια τα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε Ελληνικό και Σχιστό ήδη ασφυκτιούν καθώς οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες και γι' αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα γίνει διαλογή για όσους έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους.

Ηδη από χθες ορισμένοι από όσους μεταφέρθηκαν στο Σχιστό πήραν ταξί προκειμένου να μετακινηθούν προς την πλατεία Βικτωρίας και από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη με όποιο τρόπο μπορούν.

Τους στέλνουν στα Διαβατά

Ξεκίνησε τα ξημερώματα η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο υποδοχής στα Διαβάτα παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων τις προηγούμενες ημέρες.

Η αστυνομία έχει στήσει ένα κλοιό σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την είσοδο του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου μέσα από τον οποίο δεν επιτρέπει σε κανέναν την είσοδο πέρα από μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν κληθεί για να συνδράμουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο του πρώην στρατοπέδου έχουν μπει ήδη τα πρώτα λεωφορεία ενώ συνολικά αναμένεται να φτάσουν 40 λεωφορεία γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες που είναι σταθμευμένα στα Μάλγαρα και προωθούνται σταδιακά.

Μέσα στο κέντρο υποδοχής έχουν στηθεί 100 σκηνές και 150 λυόμενα.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζητούν να δημιουργηθεί άμεσα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα, στον χώρο όπου βρισκόταν το κέντρο “Διόνυσος”.

Επίσης, οι κάτοικοι ζητούν να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί ποιοι αποφάσισαν να λειτουργήσει κέντρο μετεγκατάστασης στο πρώην στρατόπεδο. protothema.gr