Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ “Εμπρός”: Απόβαση λαθρομεταναστών στις Οινούσσες συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ “Εμπρός”: Απόβαση λαθρομεταναστών στις Οινούσσες συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου!Άρθρο του Π. Παναγόπουλου στην εφημερίδα "Εμπρός"

Εντελώς αφύλακτο το Αιγαίο! Συνοδεία τουρκικών πολεμικών αποβιβάζονται οι λαθρομετανάστες - Δηλώσεις Χρήστου Παππά
Π. Παναγόπουλος: Κύριε Παππά, πείτε μας σας παρακαλώ τι συνέβη ακριβώς στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας.

Χ.Παππάς: Κύριε Παναγόπουλε, το θέμα έχει καλυφθεί, αλλά συνοπτικά σας αναφέρω ότι ο κ. Καμμένος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Βουλή και την εν λόγω Επιτροπή με μια «απόρρητη συνεδρίαση» για να την καταστήσει συνένοχο των αντεθνικών συμφωνιών με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία που διχοτομούν de facto το Ελληνικό Αιγαίο. Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που αντέδρασε στην μεθόδευση Καμμένου.

Ο Καμμένος μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής και σε συνεργασία με βουλευτές-τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων τίναξαν την επιτροπή στον αέρα. Το διακύβευμα της συμφωνίας θα είναι μια εθνική καταστροφή μεγαλύτερη από αυτή της Κύπρου και της Μ. Ασίας το 1922.

Π.Παναγόπουλος: Θα θέλατε να μου πείτε κάποιες λεπτομέρειες;
Χ.Παππάς: Θα σας αποκαλύψω γεγονότα πραγματι-κά που είμαι εις θέσιν να γνωρίζω ως Τομεάρχης Εξωτερικών Αλυτρώτου και Αποδήμου Ελληνισμού της Χρυσής Αυγής. Ακούστε λοιπόν: Το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου στις 23:40 στην νήσο Πασάς που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Οινουσσών, ΒΑ της Χίου, και όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Φυλάκιο «Παναγιά» προσέγγισε μεγάλο τουρκικό πολεμικό σκάφος, το οποίο συνόδευε δύο ακάτους των 100 ατόμων. Η προσέγγισή του στην βραχονησίδα ήταν στα 0,27 ναυτικά μίλια, δηλαδή στα 500 μέτρα.

Οι διακόσιοι και πλέον απρόσκλητοι «μετανάστες» αποβιβάστηκαν στην βραχονησίδα και την ίδια στιγμή από το τουρκικό πλοίο καταπλέει ταχύπλοο, με το οποίο αποβιβάζονται τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι συνομιλούν επί ώρα με τους μετανάστες. Οι στρατιώτες μας, το πλήρωμα του στρατιωτικού φυλακίου προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το Γενικό Επιτελείο για το τι μέλλει γενέσθαι. Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι σε ένα σοβαρό κράτος, όπου ο στρατός προασπίζεται την Εθνική Κυριαρχία σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες της εκτελεστικής εξουσίας, θα έπρεπε να εφαρμόσει τους κανόνες εμπλοκής και να προασπίσει το εθνικό έδαφος τόσο από τους εισβολείς όσο και από τους τούρκους στρατιώτες.

Οι υπεύθυνοι του στρατιωτικού φυλακίου προσπαθούν να επικοινωνήσουν απεγνωσμένα με τον Α-ΓΕΣ., ο οποίος να σημειώσω ότι κατά την περίοδο αυτή θα έπρεπε να παρευρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων του επιτελείου διότι ήταν σε εξέλιξη μεγάλη στρατιωτική άσκηση. Αφού δεν ανευρέθη ο Α-ΓΕΣ ενημέρωσαν τον Α- ΓΕΕΘΑ, του οποίου η εντολή ήταν «να αντιμετωπισθεί η απόβαση των τούρκων με δύο ναυτικές φωτοβολίδες και ντουντούκα ότι βρίσκονται σε στρατιωτική περιοχή». Μετά από λίγη ώρα ήρθαν τα δύο λιμενικά σκάφη «Ποσειδών 1» και «Ποσειδών 2» και ένα οργανωτικό της Frontex. Οι τούρκοι απεχώρησαν προς το τουρκικό πολεμικό, το οποίο άρχισε να απομακρύνεται σιγά-σιγά.

Π.Παναγόπουλος: Και ποιά ήταν η συνέχεια;
Υπήρξε κάποια ουσιώδης αντίδραση; Η δραματική συνέχεια για το πώς θέλει και πώς βλέπει τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Πάνος Καμμένος, φαίνεται από την έκθεση του συμβάντος όπου παραποιούνται τα στοιχεία κατά πάγια τακτική, τα 0,27 μίλια παραποιούνται και αναφέρονται κατά προσέγγιση 1,5 (2.800 μέτρα περίπου) έως 2 ναυτικά μίλια. Επίσης, στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα περί της μη ανευρέσεως του Α-ΓΕΣ. Το ανωτέρω περιστατικό, κ. Παναγόπουλε, αποδεικνύει την δυσχερή κατάσταση, την ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στα θαλάσσια σύνορά μας και όχι μόνο, με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας τόσο του υπουργού Καμμένου όσο και του πρωθυπουργού Τσίπρα, ο οποίος να πούμε στο σημείο αυτό ότι έχει ταχθεί με δηλώσεις του υπέρ των ανοιχτών συνόρων στο Αιγαίο.

Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει τώρα που εμπλέκεται επισήμως το ανθελληνικό ΝΑΤΟ στα ελληνικά νερά και οι τούρκοι… «σύμμαχοί μας». Τέλος, προσθέτω μαζί με την ανωτέρω αποκλειστική αποκάλυψη και την αποκάλυψη της εφημερίδος «Καθημερινή» για το γεγονός της επιβίβασης τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα Ίμια και της εμπλοκής τους με ελληνικές δυνάμεις τον περασμένο Αύγουστο, όταν δεξιοί και αριστεροί ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο.