Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία της 59χρονης συζύγου του αστυνομικού στον Πειραιά – Συνελήφθη 34χρονος Γεωργιανός…την έπνιξε για να μην ειδοποιήσει τους γείτονες…

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 59χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε στις 7-2-2016 στον Πειραιά. Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό από απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Πρώτες πρωινές ώρες της 7-2-2016, ο σύζυγος του θύματος ειδοποίησε την Αστυνομία ότι τρεις άγνωστου δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με τη χρήση βίας ακινητοποίησαν αρχικά τη σύζυγό του και στη συνέχεια τον ίδιο, την στιγμή της εισόδου τους στο διαμέρισμά τους και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. Μετά την αποχώρηση των δραστών από το διαμέρισμα διαπίστωσε ότι η σύζυγός του ήταν αναίσθητη και πεσμένη στο πάτωμα διπλανού δωματίου.

Πρώτες πρωινές ώρες της 25-2-2016, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) εντόπισαν στον Πειραιά, 34χρονο Γεωργιανό να προσπαθεί να παραβιάσει την πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου. 

Τον προσήγαγαν στο Τ.Α. Πειραιά όπου κατά την εξέτασή του ομολόγησε την διάπραξη της ληστείας, μαζί με δύο συνεργούς του, στο διαμέρισμα του Πειραιά την 7-2-2016.

Ο 34χρονος στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, όπου εξεταζόμενος ενδελεχώς, ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με λεπτομέρειες, ισχυριζόμενος ότι τη στιγμή που αυτός και οι δύο υπήκοοι Γεωργίας συνεργοί του, ερευνούσαν τους χώρους του διαμερίσματος, το θύμα επέστρεψε και μόλις εισήλθε προσπάθησε να την ακινητοποιήσει με τη χρήση βίας, ωστόσο όταν αυτή άρχισε να φωνάζει της έκλεισε τους αεροφόρους οδούς μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου οδηγήθηκε στον κ. Ανακριτή Πειραιά.
Οι έρευνες για των εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων δύο δραστών συνεχίζονται.