Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Τον μεγαλύτερο καταυλισμό λαθρομεταναστών στον κόσμο φτιάχνει η ανθελληνική κυβέρνηση στην παραλιακή


Τον μεγαλύτερο καταυλισμό λαθρομεταναστών στον κόσμο φτιάχνει η ανθελληνική κυβέρνηση στην παραλιακήΆρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί

Με την απειλή για διετή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα, έπειτα από ατελείωτους πειραματισμούς και παλινωδίες τεσσάρων τουλάχιστον μηνών, και ενώ τα κέντρα φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων υποτίθεται ότι θα ήταν έτοιμα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, καταπώς είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται (χωρίς να το έχει ανακοινώσει επίσημα) ότι έχει καταλήξει στις περιοχές όπου θα φτιαχτούν τα hot spots στην Αθήνα.

Σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια, η κυβέρνηση μελετά να κατασκευάσει… πόλη-γκέτο για 8-10.000 μετανάστες στην πλέον εγκαταλειμμένη πλευρά της “Αθηναϊκής Ριβιέρας”, τον κενό χώρο κάτω από την παραλιακή λεωφόρο στο Νέο Φάληρο, ανάμεσα στο ΣΕΦ και το στάδιο του Τάε Κβον Ντο.

O Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι υπάρχουν μέρες που οι οικονομικοί μετανάστες είναι έως και το 50% όσων φθάνουν στα νησιά. Είχε τονίσει ότι για τους ανθρώπους αυτούς οι εναλλακτικές είναι τρεις: να αιτηθούν άσυλο και να περιμένουν, να ζητήσουν οικειοθελή επιστροφή στην πατρίδα τους ή να επιστρέψουν υποχρεωτικά. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει έτοιμες κάποιες δομές για το διάστημα που θα μεσολαβεί έως να συμβεί κάτι από τα τρία.

Με αυτά τα δεδομένα, η συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών θεωρείται δεδομένη και το ερώτημα είναι πού θα φιλοξενηθούν. Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση και το σχέδιο για την κατασκευή μεγάλου καταυλισμού - πόλης στην παραλιακή ζώνη Καλλιθέας-Μοσχάτου ανάμεσα στο ΣΕΦ και το Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Πρόκειται για ένα "φιλέτο" μήκους σχεδόν 2 χλμ που δημιουργήθηκε από μπαζώματα στη δεκαετία του ΄70 και έπειτα από πολλές περιπέτειες , φιλοξενεί σήμερα κάποιες παρατημένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, σωρευμένα απορρίμματα και ενίοτε περαστικές οικογένειες Ρομά…

Τα χρόνια και τα σχέδια για την αξιοποίηση της έκτασης πέρασαν και χάθηκαν στον αέρα μέχρι που ήρθαν τα μνημόνια και ξεχάστηκαν. Στελέχη της κυβέρνησης που επιμένουν να εξετάζουν το σενάριο αυτό , υποστηρίζουν ότι δεν θα δημιουργηθεί σοβαρή όχληση για τους κατοίκους των δήμων Πειραιά, Μοσχάτου -Ταύρου , Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου που συνορεύουν με την έκταση διότι ο οικισμός θα είναι οργανωμένος. Η όλη συζήτηση δεν έχει, πάντως, ανοίξει καθώς το σχέδιο συζητείται μόνο σε πολύ κλειστές συσκέψεις.

Και όχι μόνο αυτό. Ας μην ξεχνάμε επίσης και την στροφή 180 μοιρών, όπου ενώ προεκλογικά υποσχόταν να μην επιβαρύνει τις ήδη υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες με ένα θηριώδες κέντρο φιλοξενίας, τώρα, που οι ημερομηνίες πιέζουν αφόρητα, επέλεξε την ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου, Ιλίου, Λιοσίων για hot spot 1.500 ατόμων! (Άλλο αν είχαν συμφωνήσει με τους ευρωπαίους για φιλοξενία 10.000 ατόμων, μεγάλη η μείωση, θα την δεχτούν;) Όπως και η απόφαση για τον καταυλισμό στο Σχιστό 4.000 ανθρώπων!

Η προσβολή και η καταπίεση του Λαού μας δεν έχει τελειωμό… Αντί να έρθει η ελπίδα, που διατείνονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν οι λαθρομετανάστες. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω, να την ξανακάνουμε Ελληνική και να μην επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα το καταφύγιο των «προσφύγων» όλης της οικουμένης!
ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ