Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Αλβανός, «δεξί χέρι» του αρχηγού μαφίας ναρκωτικών στα χέρια της ΕΛΑΣ

Το «δεξί χέρι» του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και εξαρθρώθηκε πριν από μια εβδομάδα, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας ανεβάζοντας σε ένδεκα τον αριθμό των συλλήψεων.  

Πρόκειται για έναν 33χρονο Αλβανό, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όλα σε βαθμό κακουργήματος. 

Ο  αλλοδαπός εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας.  

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί την προηγούμενη Κυριακή, όταν συνελήφθησαν δέκα μέλη της μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της. Στο πλαίσιο της έρευνας, είχαν κατασχεθεί 538,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 5,2 γραμμάρια κοκαΐνης, σπόροι κάνναβης, μια ζυγαριά, πλήθος κινητών και καρτών SIM, ένας φορητός υπολογιστής, ένα ζευγάρι κιάλια, 3.500 ευρώ, τρία βιβλιάρια καταθέσεων, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ένα φορτηγό.   

Η πολυμελής συμμορία, που αποτελούνταν από 13 άτομα και άλλα 12 είχαν περιφερειακούς ρόλους, προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία και την Αθήνα και τις διακινούσε στη βόρεια Ελλάδα.

Υπολογίζεται ότι, από τον Απρίλιο του 2014, είχε διακινήσει περισσότερα 4,5 κιλά ακατέργαστης και ένα κιλό κατεργασμένης κάνναβης  και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν τα 45.000 ευρώ!