Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σύλληψη αλβανών που είχαν "ανοίξει" πέντε σπίτια και δυο καφενεία σε 48 ώρες!

Στα πράσα πιάστηκαν οι δυο νεαροί Αλβανοί που είχαν ρημάξει τα σπίτια και τα καφενεία στα χωριά της Θεσπρωτίας, όπου έκαναν επτά διαρρήξεις μέσα στο τελευταίο διήμερο! Όπως διαπιστώθηκε, είχαν περάσει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen. 

Οι δύο δράστες ηλικίας 28 και 23 χρόνων συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. μέσα σε ένα σπίτι το οποίο είχαν διαρρήξει παραβιάζοντας ένα παράθυρο στην κοινότητα Παλαιοχώρι.

Οι δύο αλλοδαποί εντόπιζαν σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, παραβίαζαν παράθυρα ή πόρτες και τα έκαναν άνω- κάτω για να αρπάξουν ρούχα, τρόφιμα και τυχόν πολύτιμα αντικείμενα.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι είχαν κλέψει ένα μοτοποδήλατο από το Καστρί και διαρρήξει άλλες τέσσερις μονοκατοικίες στα χωριά Παλαιοκκλήσι, Γολά και Παλαιοχώρι, όπου είχαν «χτυπήσει» και ένα καφενείο, ενώ είχαν αποπειραθεί να εισβάλλουν και σε δεύτερο καφενείο στο Δονάτο. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν αρκετά κλοπιμαία, μια πένσα, μια σκύλα και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και το κλεμμένο μοτοποδήλατο που αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ το αστυνομικό τμήμα Φιλιατών ερευνά αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.