Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Σκορπίζει το θάνατο η χολέρα στο Νίγηρα - ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;


Συνολικά 58 άνθρωποι έχουν πεθάνει από χολέρα από τον Ιανουάριο στην περιοχή Τιλαμπέρι, στον δυτικό Νίγηρα, όπου κρούσματα της νόσου έχουν εντοπιστεί επίσης σε έναν καταυλισμό προσφύγων από το Μαλί, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

"Το σύνολο των κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί στις 15 Ιουλίου ανερχόταν σε 2.900 και υπάρχουν 58 θάνατοι" στην περιοχή αυτή, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Νιαμέι.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και "η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης παραμένει ανησυχητική με τον ερχομό της εποχής των βροχοπτώσεων", προειδοποιεί η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει καταγράψει εννέα κρούσματα χολέρας μεταξύ των προσφύγων από το Μαλί στον καταυλισμό προσφύγων του Ταμπαρεϊμπάρεϊ, το οποίο διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) στη ζώνη αυτή, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Μαλί.

Τους ασθενείς αυτούς έχει αναλάβει η οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα της Ελβετίας. Αυτοί νοσηλεύονται σε κέντρο που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό προσφύγων.

Σύμφωνα με τον HCR, ο Νίγηρας έχει δεχτεί 52.000 από τους συνολικά 250.000 πρόσφυγες από το Μαλί οι οποίοι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες λόγω της κατάστασης στο βόρειο τμήμα της χώρας τους, το οποίο ελέγχεται πλέον από τους ένοπλους ισλαμιστές που έχουν συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΚΑΙ ΜΕ ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ!

 

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 3 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ - ΜΠΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ 

 

Θερίζει η φυματίωση στην Πάτρα -Η ασθένεια επανέκαμψε μετά την αθρόα προσέλευση ΛΑΘΡΟμεταναστών

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 

 

ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (video)

Aπίστευτη Λαθροαθλιότητα! ΧΟΛΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ

ΚΡΟΥΣΜΑ ΨΩΡΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ... 

 

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ - ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Απειλή η είσοδος Αλβανών στην χώρα μας: "Ετησίως από τα 700 κρούσματα ηπατίτιδας τα 400 έχουν καρκίνο του ήπατος" 

 

Η λέπρα “ξαναζεί” στο Λασίθι! ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ-ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ - ΤΥΦΛΩΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

 

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΠΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ!