Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Οι βούλγαροι ληστές με τα λούκια

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι δράστες πλησιάζουν τα θύματά τους με το πρόσχημα ότι θα τους τοποθετήσουν λούκια στις σκεπές των σπιτιών τους έναντι ελάχιστων ευρώ (10-20 ευρώ), πείθοντάς τους έτσι να τους ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους.

Οι δράστες, βουλγάρικης καταγωγής, ξεκινούν εργασίες τοποθέτησης των λουκιών, βρίσκοντας παράλληλα τον χρόνο να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο στις οικίες, προσπαθώντας να μάθουν πληροφορίες για το πόσοι διαμένουν σε αυτές και τι ώρες βρίσκονται εντός σπιτιού.
 
Αφού ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, επιλέγουν είτε να αποχωρήσουν και να δράσουν λίγες ημέρες αργότερα, κλέβοντας τις εν λόγω οικίες, είτε ζητούν περισσότερα χρήματα για τις εργασίες που προσέφεραν, ισχυριζόμενοι ότι δεν έγιναν κατανοητοί σε πρώτο στάδιο και πως το κόστος των εργασιών τους ανέρχεται σε μερικές δεκάδες ευρώ (100-150 ευρώ). 
 
Οι κάτοικοι παραμένουν ιδιαιτέρως ανήσυχοι, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά, ενώ προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχες συλλήψεις μελών της σπείρας.  

ΠΗΓΗ: ThrakiToday