Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΗΜΑΘΙΑ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΝΕΩΚΟΡΟΥ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟ ΛΗΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΤΗΝ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΙΕΡΑ ΣΚΕΥΗ

Λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό της 65χρονης  νεωκόρου από Αλβανό ληστή  στην εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Κουμαριά Ημαθίας, ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό συνέβη στην Μητρόπολη του Μεσολογγίου, πάλι με θύμα τη νεωκόρο!

Αυτή τη  φορά, ο άγνωστος ιερόσυλος τρύπωσε  στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο κέντρο της πόλης μέρα- μεσημέρι και η νεωκόρος τον βρήκε μπροστά της όταν άνοιξε την πόρτα. Ο δράστης, που είχε ήδη σπάσει το προστατευτικό τζάμι από την εικόνα της Παναγίας και είχε αρπάξει όλα τα τάματα, της επιτέθηκε αμέσως χτυπώντας την στο πρόσωπο και την τράβηξε βίαια στο εσωτερικό του ναού ζητώντας να του δείξει τα πιο ακριβά ιερά σκεύη!

Μάταια η  γυναίκα τον παρακαλούσε να  μην πειράξει τα ιερά σκεύη,  προσφέροντάς του μάλιστα όσα  χρήματα είχε μαζί της! Ο  ιερόσυλος άρπαξε από το ιερό έναν σταυρό, τον έβαλε σε μια τσάντα μαζί με τα αφιερώματα και τράπηκε σε φυγή. Η νεωκόρος ειδοποίησε τρέμοντας την Ασφάλεια Μεσολογγίου που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.