Σαββατιάτικα τα είπαν και τα συμφώνησαν ο Καμίνης με τον Δένδια. Ετοιμάζουν κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών ακόμη και μέσα στην Αθήνα! Στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι, Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η εγκληματικότητα που μαστίζει το κέντρο, αλλά και το παρεμπόριο. Όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης, «ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης».
Σ΄αυτό το πλαίσιο, είπε, είναι θετικό «να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας». Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων συγκατατίθεται στη δημιουργία κέντρου εντός των ορίων του, επιδιώκοντας να δώσει το παράδειγμα, με την προσδοκία να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι!
Από την πλευρά του, το άλλο παλικάρι, ο κ. Δένδιας, επισήμανε ότι η δημιουργία Κέντρων είναι απαραίτητη, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα. Όπως ανέφερε, «θα ακολουθήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από το 2010 και έχει υποβληθεί στην ΕΕ».
Στο σχέδιο του 2010, προβλέπεται η δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σύνορα, κέντρων για αιτούντες άσυλο και όσους χρήζουν ανθρωπιστικής στήριξης και κέντρων κράτησης για όσους προορίζονται για απέλαση.
Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πολιτικού Ασύλου, η στελέχωση της οποίας εκκρεμεί, από το 2011, οπότε θεσμοθετήθηκε.
ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
"Έχουμε την πολιτική βούληση να δημιουργήσουμε κλειστούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, παρά τις κοντόφθαλμες αντιδράσεις", είπε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας σε ημερίδα με θέμα: «Διπλή πρόκληση: Οικονομική κρίση και Μετανάστευση». Φαίνεται λοιπόν πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεν κάνει πίσω στο ζήτημα της δημιουργίας κέντρων μεταναστών.
Ο κ. Στυλιανίδης, αν και απέφυγε επιμελώς να επαναλάβει τις προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγή του καθεστώτος πολιτογράφησης αλλοδαπών που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας, έκανε γνωστό ότι άμεσος στόχος είναι να σταματήσει άμεσα η είσοδος νέων λαθρομεταναστών και η ροή τους στα αστικά κέντρα.
«Όποιος λαθρομετανάστης συλλαμβάνεται από την αστυνομία στις εισόδους της χώρας», είπε, «θα οδηγείται στους χώρους υποδοχής. Θα παραμένει εκεί μέχρι να απελαθεί από τη χώρα εκτός εάν πληρεί τα κριτήρια και του χορηγηθεί άσυλο».
Τι σημαίνει αυτό; Ότι επειδή στην Ελλάδα η πολιτική «διατήρησης» σε «ευρωπαϊκά πρότυπα» τέτοιων κέντρων έχει στεφθεί... με αποτυχία, το πιθανότερο είναι πως με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας της κρίσης τα κέντρα θα μετατραπούν σε «τρώγλες»!
Το σενάριο δημιουργίας καταυλισμού στην Πάτρα επιστρέφει και είναι «εφιαλτικό»! Θεωρείται βέβαιο δε, πως επειδή το Υπουργείο δεν επιθυμεί να ξοδέψει πολλά χρήματα, θα προτιμήσει την «εύκολη» και έτοιμη λύση του Ρηγανόκαμπου. Οι αντιδράσεις των κατοίκων αναμένονται σφοδρές όπως και την περίοδο που... παρόμοια ιδέα είχε ο τότε υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος.
makeleio.gr