Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Λαθρομετανάστες "πολιορκούν" τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας

Προσπαθούν να ταξιδέψουν με παράνομο τρόπο προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στον Άραξο και το Άκτιο ακόμα επτά αλλοδαπούς, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με πλαστά και πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν κλεμμένες άδειες παραμονής από την Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 58, 22 και 45 ετών, καθώς και δύο υπήκοοι Τουρκίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 44 και 28 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν από τον Άραξο με προορισμό την πόλη Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος με την 45χρονη είχαν δελτία ταυτότητας βουλγαρικών αρχών τα οποία ήταν κλεμμένα.


Στη δεύτερη περίπτωση, ο 44χρονος με τη 28χρονη έδειξαν στους αστυνομικούς διαβατήρια τουρκικών αρχών, τα οποία ήταν γνήσια, αλλά όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο οι επικολλημένες σε αυτά άδειες παραμονής είχαν κλαπεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην τελευταία περίπτωση ο 22χρονος είχε ένα δελτίο ταυτότητας ρουμανικών αρχών το οποίο ήταν πλαστό.


Επίσης, στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου συνελήφθησαν ένας 31χρονος Νιγηριανός υπήκοος και μία 32χρονη υπήκοος της Ακτής Ελεφαντοστού, διότι κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος είχε γνήσιο διαβατήριο νιγηριανών αρχών, με κολλημένη πλαστή προξενική θεώρηση,
ενώ η 32χρονη είχε μία άδεια διαμονής των βελγικών αρχών, η οποία ήταν πλαστή.