Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πήραν τις καραμπίνες οι αγρότες και φυλάνε αυτοί τους μετασχηματιστές απο ΡΟΜΑ και αλλοδαπούς

trakter 2 Είδαν κι αποείδαν οι αγρότες στη Θεσσαλία και αποφάσισαν , μιας και η Πολιτεία δεν δίνει την παραμικρή σημασία, να φρουρήσουν εκείνοι τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, που έχουν γίνει στόχοι των τσιγγάνων και των αλλοδαπών κακοποιών που ψάχνουν για χαλκό. 
 
Οι αγρότες, που βλέπουν τους μετασχηματιστές των αγροτικών γεωτρήσεων να χάνονται ο ένας μετά τον άλλον, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους και να κινδυνεύουν οι σοδειές τους. Όμως, το κακό με τις απανωτές κλοπές παράγινε. Τι κάνουν οι κλέφτες: ερευνούν το πεδίο και τους παρακείμενους αγροτικούς δρόμους και πηγαίνουν το βράδυ, σκαρφαλώνουν στις δύο κολώνες, κατεβάζουν τις ασφάλειες για να μην κεραυνοβοληθούν, ξεβιδώνουν τις βίδες από τη βάση στήριξης, συνδέουν τον μετασχηματιστή με σκοινιά σε ένα 4Χ4 αυτοκίνητο και τραβάνε. Ο μετασχηματιστής πέφτει στο έδαφος και διαλύεται. Οι κακοποιοί παίρνουν την περιέλιξη χαλκού, βάρους από 200 έως 300 κιλά και εξαφανίζονται. Για το μέταλλο, θα εισπράξουν μέχρι και 2000 ευρώ! Η ΕΛΑΣ, λέει πως δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι, λόγω ελλείψεως προσωπικού και μέσων και στην ουσία, σηκώνει τα χέρια.

Στο Κιλελέρ, οι αγρότες πήραν τις καραμπίνες και φυλάνε με βάρδιες σκοπιά κάτω από τις κολώνες της ΔΕΗ. Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, δηλώνει ότι «οι κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ από τα αντλιοστάσια των αγροτών του Δήμου Κιλελέρ έχουν εξελιχθεί, πλέον, σε μάστιγα για την περιοχή μας με τους παραγωγούς δικαιολογημένα να αισθάνονται απροστάτευτοι από την Πολιτεία.  
 
Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αφού οι κλοπές συνεχίζονται (μόλις πρόσφατα κλάπηκαν τουλάχιστον πέντε μετασχηματιστές από αντλιοστάσια σε Πλατύκαμπο και Χάλκη) και δεκάδες αγρότες αδυνατούν να αρδεύουν τις καλλιέργειές τους στην πιο κρίσιμη, ίσως, στιγμή της φετινής καλλιεργητικής περιόδου. Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει εξασφαλίσει τον αναγκαίο αριθμό μετασχηματιστών για την άμεση αντικατάσταση των κλαπέντων με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να περιμένουν άπραγοι επί εβδομάδες ενώ υπάρχουν και δεκάδες αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού του 2012, οι οποίοι επίσης δεν έχουν πάρει ακόμα ρεύμα στα αντλιοστάσιά τους αν και έχουν προπληρώσει τα τέλη σύνδεσης στη ΔΕΗ. Ως δημοτική αρχή Κιλελέρ έχουμε εδώ και μήνες αναδείξει το ζήτημα και έχουμε ζητήσει τη συνδρομή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, της Α.Δ. Λάρισας και του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας για την αποτροπή τέλεσης νέων κλοπών αλλά και για τον εντοπισμό των επιχειρήσεων – κλεπταποδόχων όπου καταλήγουν οι μετασχηματιστές για τον χαλκό τους (φημολογείται ότι για κάθε μηχάνημα οι κακοποιοί εισπράττουν έως και 1.000 ευρώ από τους κλεπταποδόχους)!... Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος οικονομικής καταστροφής για τους παραγωγούς μας, οι οποίοι πέφτουν θύματα των αδίστακτων κλεφτών και αδυνατούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους ενώ αισθάνονται ότι η πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως πολίτες β' κατηγορίας».

Τελικά, λόγω της λαθρομετανάστευσης και της προστασίας κάποιων παραβατικών μειονοτικών από πολιτικά κυκλώματα και ΜΚΟ, οι Έλληνες έχουν υποχρεωθεί να φυλάνε σκοπιά πολύ μακριά από την παραμεθόριο.


elkosmos