Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ... ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΚΤΟΣ Η ΕΛ.ΑΣ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...



Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερες αναζητήσεις, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών Γεωργιανής καταγωγής, η οποία διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα και γραφεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πρωινές ώρες της 22-5-2012, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στα Πατήσια, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) ομοεθνείς τους. Τρία (3) από τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν την 16-5-2012 και σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα προσωρινής κράτησης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις διαμερισμάτων και γραφείων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα οποία εισέρχονταν διαρρηγνύοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει πενήντα τέσσερις (54) διαρρήξεις διαμερισμάτων και γραφείων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ειδικότερα :
-29- στην περιοχή της Κυψέλης.
-7- στην περιοχή του Γκύζη.
-6- στην περιοχή των Πατησίων.
-3- στην περιοχή των Εξαρχείων.
-2- στο κέντρο της Αθήνας.
-1- στην περιοχή του Κολωνού.
-1- στην περιοχή του Ζωγράφου.
-1- στην περιοχή των Πετραλώνων.
-1- στην περιοχή του Ν. Κόσμου.
-1- στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων
-1- στην περιοχή του Ν. Ηρακλείου.
-1- στην περιοχή του Πειραιά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε δύο (2) διαμερίσματα στην Κυψέλη και σε ένα (1) στα Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος κοσμημάτων.
Ηλεκτρονικές συσκευές.
Ένα (1) πιστόλι.
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
Ποσότητα κάνναβης βάρους -117- γραμμαρίων.
Μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.