Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ. ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ.

Καζάνι που βράζει παραμένει η Πάτρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις, κατοίκους και μέλη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη δολοφονία από Αφγανούς λαθρομετανάστες, ενος 29χρονου πατρινού.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 έγιναν συλλήψεις. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό το φόβο αναζωπύρωσης των επεισοδίων έκανε δεκτό το αίτημα του δήμου για ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας, προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες συγκρούσεις και οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς.

Αυτή την ώρα, συνεδριάζει εκ νέου η δημοτική αρχή, η οποία έχει ζητήσει μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία, κυρίως στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια και παραμένουν οχυρωμένοι εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

Την ίδια ώρα, δεκάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρωινή γνώμη", ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, Κώστας Πλατυκώστας στον οποίο ανήκει το κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής, δήλωσε ότι, οι 55 τελευταίοι λαθρομετανάστες που είχαν απομείνει μέσα στο κτίριο, μετά τα χθεσινά επεισόδια αποφάσισαν να φύγουν μόνοι τους. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρατεύτηκε και πούλμαν για τη μεταφορά τους.  

ΣΧΟΛΙΟ : ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ... ΟΠΟΤΕ... ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ..