Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Χαμός στην Πάτρα: Χάος, τραυματισμοί και συλλήψεις - Κάτοικοι και μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον λαθρομεταναστών και ΜΑΤ - Αποκαλυπτικά βίντεο!

- Το οργισμένο πλήθος επιχείρησε να κάνει έφοδο με μπουλντόζα σε κτίριο που στεγάζονται λαθρομετανάστες


- Άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία που έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε συλλήψεις


- Η ατμόσφαιρα συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι, με τον δήμαρχο να καλεί έκτακτη σύσκεψη


- Δείτε τα αποκαλυπτικά βίντεο με τα όσα έγιναν από νωρίς χθες το απόγευμα στην Πάτρα

Πρωτοφανείς εικόνες βίας εκτυλίχθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα.

Νωρίς το απόγευμα κάτοικοι νοτίων περιοχών της πόλης απέκλεισαν τον δρόμο στο ύψος του νέου λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι με αφορμή το θάνατο του 30χρονου Αθ.Λαζανά μετά από συμπλοκή με αλλοδαπούς.

Ωστόσο αργότερα η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.  

Εκατοντάδες κάτοικοι και μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν ακόμα και σε αστυνομικούς, ενώ επιχείρησαν να κάνουν έφοδο με μπουλντόζα στην Πειραϊκή - Πατραϊκή.











Σε 22 προσαγωγές, πέντε εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε χτες η αστυνομία στην περιοχή του εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα, όπου έγιναν συγκεντρώσεις από εκατοντάδες αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής, με τη συμμετοχή περίπου 350 ατόμων, μελών της «Χρυσής Αυγής», όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας. Τα γεγονότα συνέβησαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία 30χρονου κατοίκου της περιοχής το περασμένο Σάββατο από 3 Αφγανούς για ασήμαντη αφορμή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί στο σημείο για λήψη μέτρων τάξης και επιχειρούσαν διαδοχικά να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλο όγκο από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποίησαν ξύλα, στυλιάρια, λοστούς και άλλα αντικείμενα.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο. Επιπλέον προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.




Ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συγκάλεσε για τη 13.00 το μεσημέρι, σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ο Λιμενάρχης Πατρών και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Δημαράς δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 17.30), για να ληφθούν αποφάσεις άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και για να διαμορφωθούν αιτήματα, που θα μεταφερθούν από το Σώμα στην Πολιτεία και στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Μέχρι τότε, θα ζητηθεί να ενισχυθεί η αστυνόμευση της περιοχής, ώστε να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς και να αποφευχθούν νέα επεισόδια.






ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ "ΚΥΡΙΟΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΟΡΤΑΣΕ.. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΘΑΒΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.  ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ. : ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ