Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ηλεία: Εκατοντάδες αλλοδαποί επιτέθηκαν με μαχαίρια σε κατοίκους - Δείτε βίντεο!

Φόβο και οργή νοιώθουν οι κάτοικοι στη Νέα Μανωλάδα μετά το τελευταίο επεισόδιο βίας στο κέντρο της κοινότητας.

 

Μια διαμάχη μεταξύ Αιγύπτιων και Μπαγκλαντέζων εργατών το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (13-05-2012), κόντεψε να μετατραπεί σε μακελειό το βράδυ της ίδιας ημέρας στο κέντρο της Ν. Μανωλάδας, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οι αλλοδαποί επιτέθηκαν σε κατοίκους της περιοχής.

Η διαμάχη ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες με αφορμή τα μεροκάματα των αλλοδαπών και για άγνωστο λόγο το βράδυ επέστρεψαν περί τους 300 αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων στην πλατεία του χωριού.

Μάλιστα πληροφορίες λένε πως αυτοί που προκάλεσαν την όξυνση στους κόλπους των αλλοδαπών ήταν μια ομάδα ομοεθνών τους που είχαν φτάσει νωρίτερα μέσα στη μέρα, από την Αθήνα.
Διαδοχικά τα φραστικά επεισόδια έγιναν αψιμαχίες και οι αψιμαχίες επιθέσεις σε κατοίκους, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως οι αλλοδαποί δεν δίστασαν να τραβήξουν μαχαίρια ή να εμφανίσουν ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Κάποιοι πέταξαν πέτρες σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ προχώρησαν και στο εσωτερικό καφετέριας με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με θαμώνες τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilialive.gr, ο απολογισμός των επεισοδίων είναι δύο τραυματίες. Την ώρα της έντασης ειδοποιήθηκε η αστυνομία, οι αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή και το θέμα έληξε.

Από τις Αρχές δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα. Δείτε το βίντεο του ilialive.gr...