Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Έβρος: Στοιβάζονται και περιμένουν οι λαθρομετανάστες που...θέλουν να πάνε στην Αθήνα καθαροί -Δείτε φωτό!

Οι φωτογραφίες που θα δείτε, αποκαλύπτουν την πραγματικότητα - Την ώρα που το μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, η χώρα και ιδιαίτερα ο Έβρος, συνεχίζει όπως φαίνεται να είναι ξέφραγο αμπέλι.


 Καθημερινά λοιπόν, στον σταθμό του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη, εκτιλύσσονται εικόνες ντροπής. Εκατοντάδες λαθρομετανάστες που παίρνουν προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα μας κατασκηνώνουν στον ΟΣΕ μέχρι να συγκεντρώσουν χρήματα για να βγάλουν εισιτήριο με τελικό  προορισμό την Αθήνα.

Οι λαθρομετανάστες κοιμούνται στα παγκάκια του ΟΣΕ, αδιαφορούν για τα βλέμματα και τις παρατηρήσεις των κατοίκων της περιοχής και όπως θα δείτε στις επόμενες φωτογραφίες, καθημερινά απλώνουν τις μπουγάδες τους, για να στεγνώσουν στα κάγκελα του σταθμού...


ΦΩΤΟ από thrakitime.gr
ΦΩΤΟ από thrakitime.gr
ΦΩΤΟ από thrakitime.gr
ΦΩΤΟ από thrakitime.gr

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι λαθρομετανάστες που βρίσκουν καταφύγιο στον σταθμό, αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Τα παράπονά τους, πέφτουν στο κενό, αφού όπως λένε δεν ασχολούνται με αυτές τις εικόνες οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς...

ΦΩΤΟ από thrakitime.gr
ΦΩΤΟ από thrakitime.gr

Όλα αυτά την ώρα που οι συνοριοφύλακες στον Έβρο ζητούν βοήθεια για να ελέγξουν την κατάσταση. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Χαράλαμπος Παντελίδης, "στο νομό Έβρου έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2000 και είναι πλέον καιρός η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα".

Συμπληρώνει δε πως, επί 12 χρόνια ο Έβρος έχει γίνει μοναδική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών και οι συνοριοφύλακες παλεύουν καθημερινά "με μόνο όπλο το φιλότιμο, μιας και το σύνολο των συναδέλφων, στα αποδυναμωμένα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, ασχολούνται περισσότερο με την διαχείριση αυτών των ανθρώπων και πολύ λίγο με την αποτροπή εισόδου τους, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους".