Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Έβρος: Οι συνοριοφύλακες ζητούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τους παράνομους μετανάστες

Την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα των τμημάτων συνοριακής φύλαξης, λόγω τoυ ότι αυξάνονται οι λαθρομετανάστες από την ελληνοτουρκική μεθόριο, τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Χαράλαμπος Παντελίδης, "στο νομό Έβρου έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2000 και είναι πλέον καιρός η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα".

Συμπληρώνει δε πως, επί 12 χρόνια ο Έβρος έχει γίνει μοναδική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών και οι συνοριοφύλακες παλεύουν καθημερινά "με μόνο όπλο το φιλότιμο, μιας και το σύνολο των συναδέλφων, στα αποδυναμωμένα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, ασχολούνται περισσότερο με την διαχείριση αυτών των ανθρώπων και πολύ λίγο με την αποτροπή εισόδου τους, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους".

Μοναδική λύση, σύμφωνα με τον κύριο Παντελίδη, είναι η πρόσληψη τουλάχιστον 500 νέων Συνοριακών Φυλάκων στο νομό Έβρου, για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου.

Συγχρόνως, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου και μέχρι την πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων, ζητά να αποσπασθούν περίπου 200 άτομα, για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών, αλλά και να ενισχυθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των υπηρεσιών, με αυτοκίνητα τύπου τζιπ και λεωφορεία μεταφοράς κρατουμένων από υπηρεσίες της ενδοχώρας που δεν τα χρειάζονται.
πηγη newsit