Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Πύργος: Σπείρα Γεωργιανών θα ρήμαζε την πόλη - Τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών

Στα πράσα πιάστηκε η τετραμελής σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών που έφυγε από την Αθήνα για... "περιοδεία" στην επαρχία και με τα μέχρι ώρας γνωστά στοιχεία είχε "χτυπήσει" το τελευταίο διήμερο σε Καλαμάτα και Πύργο.

 

Μάλιστα η πρωτεύουσα της Ηλείας δεν αποδείχθηκε καθόλου τυχερή για αυτούς καθώς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την ώρα που ... "εργάζονταν".

Σύμφωνα με το ilialive.gr οι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, στο διάδρομο του 5ου ορόφου στην πολυκατοικία που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δραγατσανίου και Πλήθωνος στον Πύργο, το βράδυ της Τρίτης.
Νωρίτερα, τους είχαν καταλάβει κατοικοι της περιοχής και είχαν ειδοποιήσει τις Αρχές.


Από τους τέσσερις φερόμενους ως δράστες ηλικίας 20, 21, 23 και 28 ετών,  ο ένας φέρεται να έχει ομολογήσει το σκοπό της "επισκέψεως" στην πόλη, ενώ οι ίδιοι φέρονται ως οι δράστες διάρρηξης διαμερίσματος στην Καλαμάτα το πρωί της Τρίτης, από όπου πήραν ένα λαπτοπ, μια φωτογραφική μηχανή και κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ.

Τα τελευταία φέρονται να τα παρέδωσαν στην Καλαμάτα σε συγγενικό τους πρόσωπο για να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

Τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν στον Πύργο, κυκλοφορούσαν με πολυτελές μαύρο αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας και μέσα σε αυτή βρέθηκαν τα κλοπιμαία, καθώς και δεκάδες διαρρηκτικά εργαλεία, κατσαβίδια, σκύλες, κόφτες κ.α.


Το πρωί της Τρίτης φεύγοντας από την Καλαμάτα πήγαν στον Πύργο όπου μέχρι το μεσημέρι είχαν διαρρήξει τρία διαμερίσματα. Από ένα από αυτά, έκλεψαν δύο χρυσά δαχτυλίδια.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κινήθηκαν άμεσα στη σύλληψη των δραστών με τη συμβολή και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τώρα διερευνούν τη δράση των τεσσάρων Γεωργιανών τόσο στο νομό που πιθανότατα είχαν έρθει πάλι, όσο και σε άλλες περιοχές.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.
πηγη newsit