Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε σπείρα ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ που έκλεβε τα καλώδια του ΟΣΕ


Ζημιά που ανέρχεται στο 1.300.000 ευρώ υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΣΕ, από τις φθορές που προκλήθηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τις κλοπές χάλκινων καλωδίων που έκανε σπείρα αλλοδαπών η οποία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής. Η ζημιά αυτή αφορά στο τμήμα του δικτύου «Δεκέλεια - Οινόη» όπου δρούσαν τα μέλη της σπείρας ενώ εκτός από την οικονομική ζημιά έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του δικτύου του ΟΣΕ.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια στις περιοχές Σκούρτα Βιοιωτίας και στο Σχηματάρι, όπου συνελήφθησαν συνολικά εφτά αλλοδαποί (πέντε Πακιστανοί, ένας Ινδός και ένας Αλβανός). Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.850 κιλά χάλκινου καλωδίου που είχαν κλέψει από διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή της ΒΑ Αττικής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η σπείρα δραστηριοποιούνταν το τελευταίο δίμηνο και οι κλέφτες πουλούσαν τα καλώδια σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων (scrap). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγέλεα Πρωτοδικών Αθηνών.
πηγή 


Αν εκτροχιαστεί τραίνο εξαιτίας τους και σκοτωθούν αθώοι ανθρωποι και παιδιά; Τι τέρατα είναι αυτα που περνάνε τα σύνορά μας και μετά μας λένε για δυστυχισμένους και πεινασμένους; Η πείνα είναι άλλοθι για να γίνεις φονιας; Και αυτά γίνονται συνέχεια, υπάρχουν σπείρες αλλοδαπών που λυμαίνονται τις ραγες του ΟΣΕ. Ελεος, πού ειναι το κρατος να μας προστατεψει;

Αναγνώστης