Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΘΡΟμεταναστες ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ρήμαζαν καταστήματα στο Ρέθυμνο - Βρήκαν τρόπο να εξουδετερώνουν το αντικλεπτικόΤέλος στους εφιάλτες των εμπόρων του Ρεθύμνου έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, συλλαμβάνοντας δυο Βορειοαφρικανούς που έκλεβαν ρούχα από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης χωρίς να ενεργοποιείται το αντικλεπτικό τους σύστημα, χάρη σε μια ειδική τσάντα όπου τα έκρυβαν.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν αυτοί που υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τους δύο αλλοδαπούς, έναν 21χρονο Τυνήσιο και έναν 28χρονο Μαροκινό, όταν τους είδαν να κινούνται ύποπτα έξω από καταστήματα της πόλης. Τους ακινητοποίησαν για έλεγχο και βρήκαν μέσα σε μια υφασμάτινη τσάντα διάφορα είδη ρουχισμού, στα οποία υπήρχαν ακόμα οι αντικλεπτικοί μηχανισμοί ασφαλείας των καταστημάτων!

Στην Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκαν οι δύο νεαροί, διαπιστώθηκε ότι η τσάντα περιείχε μία αυτοσχέδια μεταλλική επένδυση, που απομόνωνε τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς ώστε να μην χτυπούν κατά την έξοδό τους από τα καταστήματα. Συνολικά, είχαν διαπράξει πέντε κλοπές σε καταστήματα από τα οποία άρπαξαν είδη συνολικής αξίας 1.600 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι τους, αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους επιστράφηκαν. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.


Π/Θ
eglimatikotita