Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Πακιστανοί πετροβολούσαν οδηγούς στην παραλιακή του Ηρακλείου! ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΤΟΥΣ!


Εκτός του ότι γίνονται φορτικοί, εκτός του ότι η αστυνομία αδιαφορεί και δεν τους μαζεύει, τώρα μας ... επιτίθενται, διότι δεν τούς δίνουμε αρκετά, ή δεν τούς αφήνουμε να μας καθαρίσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Ασφαλώς, δεν είναι υπεύθυνοι αυτοί που έχουν τόσο θράσος, αλλά το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος, που τούς άφησε να εισρεύσουν κατά δεκάδες χιλιάδων και να επαιτούν στα φανάρια.

Η ποιότητα της ζωής μας έχει υποβαθμιστεί και η εικόνα που παρουσιάζουν οι πόλεις, με τις στρατιές των λαθρομεταναστών να επαιτούν φορτικότατα, είναι απαράδεκτη.

Φιλικά

Κρητικός


Συνέβη και αυτό! Οικονομικοί μετανάστες πετούσαν πέτρες στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και έβριζαν σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας για την «τσιγκουνιά» των Ελλήνων και τις πενταροδεκάρες που τους δίνουν στα φανάρια.
Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες οπότε και αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι ανέφεραν ότι νεαροί μετανάστες πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές.
Περιπολικό έσπευσε στο σημείο και πράγματι αστυνομικοί εντόπισαν τους νεαρούς, εκ των οποίων μάλιστα ένας κρατούσε μία πέτρα στο χέρι.
Τους προσήγαγαν στο τμήμα όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νόμιμοι στην Ελλάδα.

Όταν ρωτήθηκαν για ποιο λόγο ήταν θυμωμένοι και γιατί πετούσαν πέτρες, οι νεαροί μετανάστες «ξέσπασαν». Οι αστυνομικοί έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν τους άκουσαν να διαμαρτύρονται για το λιγοστό «μεροκάματο» που βγάζουν από τα φανάρια.
«Δεν είναι κατάσταση αυτή. Δουλεύουμε όλη μέρα στα φανάρια, σας καθαρίζουμε τα τζάμια και τελικά δεν μαζεύουμε ούτε πέντε ευρώ την ημέρα. Εμείς πώς θα ζήσουμε; Τι θα φάμε;» φώναζαν εξοργισμένοι. «Θα φύγουμε. Εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε».

Οι νεαροί μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους έγινε σχετική σύσταση. Δεν είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα ωστόσο οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση συνειδητοποίησαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αφού πολλές φορές δεν έχουν ούτε να φάνε.

Καθαρίζουν τζάμια, πουλάνε χαρτομάντιλα και μικροαντικείμενα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάλουν το …μεροκάματο της επιβίωσης. Οι περισσότεροι τράβηξαν τα πάνδεινα για να έρθουν στην Ελλάδα και δεν το βάζουν κάτω.

Ξενιτεύονται για δεύτερη φορά οι Βαλκάνιοι

Σε αντίθεση πάντως με τη νέα «γενιά» οικονομικών μεταναστών, η παλιά «φουρνιά», κυρίως από τις βαλκανικές χώρες, παίρνουν το δρόμο της μεγάλης «φυγής» από την Ελλάδα. Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι αναγκάζονται να «ξενιτευτούν» για δεύτερη φορά αφού δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στα στοιχειώδη.

πηγή