Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Η μεταμόρφωση μιας χώρας- Στο 6.9% του πληθυσμού οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα το 2030


Το 2030 το έγκυρο ινστιτούτο PewResearchCenter εκτιμά πως στην Ελλάδα ο πληθυσμός μουσουλμανικού θρησκεύματος θα ανέρχεται στο 6,9% του ενεργού πληθυσμού ήτοι 772.000 μουσουλμάνοι σε αντίθεση με το 4,7% που είναι σήμερα το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται σε 527.000.
Η μεταβολή αυτή δεν πρόκειται να γίνει γιατί έλληνες χριστιανοί πρόκειται να αλλαξοπιστήσουν, αλλά γιατί θα προέλθει όπως εκτιμά το αμερικανικό ινστιτούτο από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση προς τη χώρα, η οποία και θα επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια.
Εάν σκεφτούμε το γεγονός πως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 το ποσοστό των μουσουλμάνων στην Ελλάδα μετά βίας άγγιζε το1,3% του ενεργού πληθυσμού, μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό πως η χώρα αλλάζει με δραματικούς ρυθμούς, τις πραγματικές συνέπειες των αλλαγών αυτών, αν και πολλοί τις έχουν καταδείξει, εντούτοις ο πολιτικός κόσμος σχεδόν στο σύνολό του, κωφεύει επιδεικτικά ναρκοθετώντας ουσιαστικά το μέλλον των μελλοντικών γενιών των Ελλήνων στην ίδια τους τη χώρα.

Γενικότερα τώρα ο πληθυσμός των μουσουλμάνων παγκοσμίως θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο από τον αντίστοιχο όλων των υπόλοιπων θρησκειών για την επόμενη εικοσαετία, οπότε και αναμένεται να σταθεροποιηθεί, σύμφωνα με δημογραφική έρευνα του Ινστιτούτου Pew. Ειδικότερα, μέχρι το 2030, το 26,3% των κατοίκων της Γης θα είναι μουσουλμάνοι, εκ των οποίων τα 58,2 εκατομμύρια θα ζουν στην Ευρώπη.
πηγή