Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ηράκλειο: Αλλοδαπός διαρρήκτης κάθισε στο σπίτι που ''άνοιξε'' για 3 μέρες!

Έτρωγε, έπινε, έκανε ζημιές και στο τέλος έφυγε με τα χρήματα που βρήκε μέσα...Πρόκειται για έναν 29χρονο αλλοδαπό, που συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Αρκαλοχωρίου, του δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου, για σωρεία διαρρήξεων στην περιοχή. 

 

Τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου είχε συλληφθεί ο συνεργός του για κλοπή, ενώ ο 29χρονος αλλοδαπός είχε καταφέρει να ξεφύγει από την καταδίωξη των αστυνομικών. Εντοπίσθηκε όμως, να διαμένει σε παράπηγμα στη Γαρύπα, όπου και συνελήφθη.


Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης το βράδυ της Δευτέρας, έκλεψε το αυτοκίνητο μιας 28χρονης, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 22 Ιανουαρίου ο 29χρονος μπήκε σε σπίτι 71χρονου, παραβιάζοντας ανασφάλιστο παράθυρο. Ο διαρρήκτης έμεινε εκεί έως και τις 24 Ιανουαρίου, καταναλώνοντας τρόφιμα και ποτά, προξενώντας φθορές αξίας περίπου πεντακοσίων ευρώ, ενώ αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα που βρήκε.

Σε έρευνα στο παράπηγμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο κράνη μοτοσικλετιστή, μία βαλίτσα, που περιείχε έγγραφα συμβόλαια, έντυπα εφορίας και αποδείξεις η οποία ανήκε σε 84χρονο Έλληνα, που είχε καταγγείλει στις 19 Ιανουαρίου την κλοπή της από άγνωστους που εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι του.

Επίσης βρέθηκαν κλινοσκεπάσματα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, είχε αφαιρέσει πριν από τρεις περίπου ημέρες από σπίτι 50χρονου κάτοικου του ίδιου δημοτικού διαμερίσματος. Τέλος βέβαια μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 31χρονου Έλληνα, την οποία είχε αφαιρέσει ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου από το ίδιο δημοτικό διαμέρισμα.

πηγη