Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..


ΘΗΒΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: «Βουλιάζει» ο Προσφυγικός Συνοικισμός Τι κάνουν οι αρμόδιοι; Το ΣΔΟΕ έλεγξε αν κόβονται αποδείξεις ενοικίασης στους αλλοδαπούς; Το Υγειονομικό τα έχει βρει όλα...καθαρά και δεν ρίχνει πρόστιμα;

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται, για πολλοστή φορά, στο φως της δημοσιότητας από τον πολύπαθο Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας, μετά τις καταγγελίες και τα παράπονα των πολιτών που διαμένουν στην περιοχή.

Εκατοντάδες αλλοδαποί καταφθάνουν καθημερινά με τις βαλίτσες στα χέρια, οι οποίοι στοιβάζονται στα ερειπωμένα σπίτια, που τους νοικιάζουν οι ιδιοκτήτες τους έναντι 30, 40 και 50 ευρώ ανά κεφαλή..

Κλοπές, διαρρήξεις, σφαγές, παρενοχλήσεις κ.α έχουν κάνει πλέον αφόρητη την ζωή των κατοίκων, οι οποίοι καταγγέλλουν Κυβέρνηση, Δήμο και Νομαρχία!

«Εκατοντάδες άνθρωποι καταφθάνουν κάθε μέρα εδώ, με τρένα και ΚΤΕΛ, είτε από άλλες πόλεις που τους διώχνουν, είτε από Πακιστάν, είτε από Αφγανιστάν, όλοι όμως καταλήγουν στο Ελλαδιστάν. Πρέπει το κράτος να αντιληφθεί το πρόβλημα και να φέρει τα πράγματα σε λογαριασμό, γιατί δεν μπορούμε να υποφέρουμε άλλο αυτή την κατάσταση. Αφοδεύουν όπου βρούν, ζουν σε βαγόνια και γκρεμισμένα σπίτια, πολλές φορές συγκρούονται μεταξύ τους με μαχαίρια και ρόπαλα, κυκλοφορούν με μολυσματικές αρρώστιες, φθισικοί και ρακένδυτοι»

τονίζει κάτοικος του Συνοικισμού, ενώ άλλοι μας περιέφεραν σε σημεία της περιοχής, άκρως επικίνδυνα για την υγεία και την ζωή ντόπιων και αλλοδαπών.την καρδιά του Συνοικισμού, στην αγορά, κάτω ακριβώς από τα καφενεία και την μικρή πλατεία όπου παίζουν τα παιδιά και ξεκουράζονται οι ηλικιωμένοι υπάρχει έντονη δυσοσμία, που μας οδήγησε σε απερίγραπτο χάλι.

Το άχτιστο ισόγειο σπιτιού έχει μεταβληθεί σε χώρο αφόδευσης και εναπόθεσης σκουπιδιών, ενώ διπλά ακριβώς είναι οι σκάλες που οδηγούν στην αγορά της συνοικίας.Λίγο πιο πέρα έχει υποχωρήσει ο βόθρος με το περιεχόμενο όχι μόνο να είναι σε κοινή θέα, αλλά και να ρέει προς διάφορες κατευθύνσεις, όπου κατοικούν αμέτρητοι αλλοδαποί μεταξύ των οποίων και παιδιά, που εύκολα θα βρεθούν μέσα !!!

Ο γύρω χώρος επίσης κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βυθιστεί, εγκυμονώντας κινδύνους για τους περαστικούς και τους κατοίκους.Σπίτια έχουν αγοραστεί για την στέγαση δήθεν οικογενειών, στα οποία όμως στεγάζονται από 50 μέχρι και 80 άτομα, κάποια άλλα έχουν ενοικιαστεί επίσης σε οικογένειες, αλλά στην συνέχεια εγκαθίστανται μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, οι οποίοι όλη την διάρκεια της ημέρας και μέχρι πολύ αργά την νύχτα χρησιμοποιούν τέρμα την μουσική και τις φωνές τους δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους υπόλοιπους.

Ευθείες ήσαν οι αιχμές όμως, και εναντίον της Εισαγγελίας Θήβας, που ως γνώστης των σοβαρών προβλημάτων από τον Δήμο Θηβαίων δεν έχει κινηθεί στους τομείς του Υγειονομικού και των ελέγχων του ΣΔΟΕ, προκειμένου να λυθούν τα επικίνδυνα θέματα που άπτονται της δημόσιας ζωής και υγείας.Έκπληξη ωστόσο, μας περίμενε στην συνέχεια του ρεπορτάζ, όταν διαπιστώσαμε πως η Εισαγγελία Θήβας έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, για το θέμα μετά και τις αναφορές δεκάδων πολιτών του Συνοικισμού.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί άλλωστε, η γνωστή στο πανελλήνιο τρώγλη, όπου διέμεναν τα δυο ανήλικα παιδιά που σώθηκαν από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, η οποία παραμένει ακόμη στην θέση της παρά την εισαγγελική εντολή να γκρεμιστεί πάραυτα, που πλέον χρησιμοποιείται ως αφοδευτήριο, αλλά και «ορμητήριο» των παιδιών στο «κρυφτό» και στον «πόλεμο»!!!