Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης: ο Αλβανός απαγωγέας είχε απελαθεί και ξαναγύρισε!


Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης: ο Αλβανός απαγωγέας είχε απελαθεί και ξαναγύρισε Η υπόθεση με την απαγωγή της 13χρονης από τον Αλβανό είχε τελικώς αίσιο τέλος, αφού βρέθηκε το κορίτσι, όμως αυτό δεν ακυρώνει τις ευθύνες της κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί στα της υποθέσεως ότι ο Αλβανός είχε συλληφθεί στο παρελθόν με ποσότητα ναρκωτικών και είχε απελαθεί.

Αυτό είχε γίνει πριν ένα χρόνο, όμως η διοικητική απέλαση δεν κατάφερε να κρατήσει τον Αλβανό εκτός Ελλάδος. Λίγους μήνες μετά και αφότου «ξεκουράστηκε» πέρασε και πάλι τα αφύλακτα, «τρύπια», ελληνοαλβανικά σύνορα ερχόμενος σε θέση να ξαναεγκληματίσει απάγοντας αυτή την φορά μία 13χρονη.

Φυσικά η εν λόγω πτυχή της υποθέσεως δεν έχει λάβει διαστάσεις, αφού αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και την διαχρονική πολιτική της ανοχής απέναντι στους αλλοδαπούς εγκληματίες. Καταδεικνύει επίσης τα αποτελέσματα της – επίσης διαχρονικής – πολιτικής των κυβερνώντων για μικρότερες Ένοπλες Δυνάμεις με μειωμένες αρμοδιότητες στο θέμα της φύλαξη των συνόρων.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιληφθεί ότι το έλλειμμα ασφάλειας των Ελλήνων είναι τεράστιο και οι αλλοδαποί εγκληματίες αδίστακτοι.  

Η Χρυσή Αυγή διακηρύττει προς πάσα κατεύθυνση πως η ασφάλεια των συνόρων μας και των Ελλήνων πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και ζήτημα υψίστης προτεραιότητας. Απαιτούμε:

- Άμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους προβλέπεται η μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας, όπου οι συνθήκες δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο 5 αστέρων.
- Το φαινόμενο της εσαεί κράτησης παρανομούντων σε πολυτελή κέντρα με κλιματισμό, δωρεάν γεύματα και ανέσεις που λείπουν από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, είναι απαράδεκτο και θα διακοπεί πάραυτα.
- Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου.