Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΤΑ «ΜΑΤΩΜΕΝΑ» ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣALVANOIΗ Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό Αλβανών «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» κι από εκεί προέρχονται τα περισσότερα εμβάσματα προς την Αλβανία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της εφημερίδας Shqip, το σχέδιο «Open Data» έχει ερευνήσει τα στοιχεία των εμβασμάτων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας. Έ

τσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα εμβάσματα που έχουν στείλει στη χώρα τους οι Αλβανοί από την Ελλάδα είναι 310.243.000 ευρώ, ήτοι το 47 τοις εκατό του συνόλου (με δεύτερη την Ιταλία, με 248.710.000 ευρώ).

Πόσα απ’ αυτά τα λεφτά είναι «ματωμένα», προερχόμενα από ληστείες (πολλές φορές μετά φόνου), βασανισμούς ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων, κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών κ.τ.λ., δε λένε τα επίσημα στοιχεία. Αν κρίνουμε από τα… ανεπίσημα, είναι ουκ ολίγα.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως η αλβανική οικονομία στέκεται στα πόδια της χάρη στα (αμφίβολης προέλευσης…) λεφτά που έρχονται από την Ελλάδα. 

Παρ’ όλα αυτά, η Αλβανία ακολουθεί άκρως ανθελληνική πολιτική και οι Αλβανοί μας βρίζουνε κι από πάνω! 
πηγη