Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Αλλοδαποί έκλεβαν λεωφορεία από την Κατερίνη και τα πούλαγαν στη Σερβία!

Εξιχνιάστηκαν, με διεθνή αστυνομική συνεργασία, οι κλοπές δύο τουριστικών λεωφορείων σε περιοχές της Κατερίνης και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τρεις Σέρβοι, ηλικίας 33, 35 και 38 ετών.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 22 Οκτωβρίου του 2010 στην Κατερίνη Πιερίας, ο 35χρονος και ο 38χρονος έκλεψαν το τουριστικό λεωφορείο μίας 64χρονης, στο οποίο τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στη Σερβία. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων, το λεωφορείο πουλήθηκε στο Λίβανο, όπου και εντοπίστηκε από τις Αρχές του Λιβάνου!

Στις 18 Ιουνίου του 2012 στην Παραλία Κατερίνης, ο 33χρονος και ο 38χρονος έκλεψαν τουριστικό λεωφορείο που ανήκε σε ρουμάνικη εταιρεία, στο οποίο τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στη Σερβία. Το λεωφορείο εντοπίστηκε από τις Αρχές της Σερβίας.

Τα κλεμμένα λεωφορεία κατασχέθηκαν και θα αποδόθηκαν στους νόμιμους κάτοχους τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερόμενων, θα σταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Προανάκριση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.