Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ομολόγησε ο 20χρονος Ολλανδός που κατέσφαξε το 11χρονο παιδί στην Κρήτη

Σοκ στην τοπική κοινότητα της Κρήτης προκαλεί η είδηση ότι ένας αλλοδαπός εργαζόμενος σε ξενοδοχείο μαχαίρωσε τα ξημερώματα ένα 11χρονο αγόρι το οποίο βρισκόταν με την οικογένειά του από τη Ρωσία για διακοπές στο νησί..

Ο ανήλικος από νωρίς είχε χάσει το λάπτοπ και το κινητό του τηλέφωνο και επέμενε να τα ψάξει στο ξενοδοχείο, στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου. Περίπου στις 9 το βράδυ οι γονείς του διαπίστωσαν την απουσία του κι άρχισαν να τον ψάχνουν. Επί τρεις ώρες δεν κατάφεραν να βρουν σημάδι του κι έτσι, στις 12 κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, δηλώνοντας την εξαφάνισή του.

Αμέσως υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και τελικά το παιδί, βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στο παρκινγκ έναντι του ξενοδοχείου, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι (πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 μαχαιριές), κυρίως στην πλάτη, με μία μαχαιριά να έχει κόψει το νωτιαίο μυελό στο σώμα του παιδιού.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε και παρέλαβε το παιδί, το οποίο μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Η κρίσιμη κατάσταση του 11χρονου καθιστά αναγκαία τη διακομιδή του στην Αθήνα, η οποία προετοιμάζεται αυτή την ώρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναμένει να παραλάβει το παιδί, ενώ στις 08.40 περίπου αφίχθη το αεροσκάφος, τύπου C-130 που θα μεταφέρει το 11χρονο. Το παιδί θα νοσηλευόταν στη Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λόγω της ανακατασκευής της και της φιλοξενίας της στη Μονάδα Ενηλίκων, δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.

Ομολόγησε ο ανιματέρ
Όσο για το δράστη, όταν το παιδί βρέθηκε από την αστυνομία είχε τις αισθήσεις του και κατονόμασε τον 20χρονο ως δράστη της αιματηρής επίθεσης σε βάρος του. Ο άνδρας εντοπίστηκε να κινείται περίεργα έξω από το ξενοδοχείο, την ώρα που ήταν έτοιμος να πηδήξει το φράχτη του ξενοδοχείου. Ο 20χρονος εντοπίστηκε και προσήχθη, κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας, ενώ κατόπιν εντοπίστηκε το παιδί.

Ο 20χρονος, ολλανδικής καταγωγής, φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ στην τσάντα του βρέθηκε ένα λάπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχε κλέψει από το παιδί. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο το παιδί, πριν τις μαχαιριές που δέχτηκε, να υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον ανιματέρ... Αυτή την ώρα ο 11χρονος εξετάζεται από ιατροδικαστή, κι αμέσως μετά θα παραληφθεί από το ασθενοφόρο κι από εκεί στο αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή.

 cretalive.gr