Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αλλοδαπός ληστής λήστεψε και πέταξε φοιτήτρια από το φρούριο της Κέρκυρας

Νεαρή φοιτήτρια στην Κέρκυρα τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε επίθεση, από άγνωστο άνδρα που δεν μιλούσε ελληνικά, ο οποίος την έσπρωξε σε γκρεμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο αλλοδαπός, επιτέθηκε στην φοιτήτρια για να την ληστέψει και στην προσπάθειά του να της αρπάξει την τσάντα, την έσπρωξε σε γκρεμό, περίπου επτά μέτρων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της κοπέλας, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 τα ξημερώματα όταν το κορίτσι με καταγωγή από τα ορεινά Θεοδώριανα της Άρτας, επέστρεφε στο σπίτι. Δίπλα από το σπίτι όπου πέθανε ο Διονύσιος Σολωμός ο αλλοδαπός όρμηξε στην 20χρονη για να της αρπάξει την τσάντα, εκείνη αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές και τότε ο Αφγανός την σήκωσε με τα χέρια του από τα προστατευτικά κάγκελα  και την πέταξε από ύψος εφτά μέτρων όπως φαίνεται και στην φωτό-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Fimotro από το σημείο.

Ο Αφγανός σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έχει υποβάλει και αίτημα για την χορήγηση πολιτικού ασύλου, πρόσχημα που εξασφάλιζει την «νόμιμη» παραμονή του στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το μεσημέρι συνελήφθη από την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης και ανακρίνεται, ενώ αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Θα πάει ο κ. Δένδιας να  επισκεφθεί το άτυχο κορίτσι στο νοσοκομείο, όπως έκανε με τους Μπαγκλαντεσιανούς στην Μανωλάδα ή θα επισκεφθεί τον δράστη να τον διαβεβαιώσει πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την παραμονή του στην χώρα μας;