Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΛΑΘΡΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΖΑΝΑ

Ο πόνος είναι ακόμα μεγάλος. Η οικογένεια , οι συγγενείς και οι φίλοι του Θανάση Λαζανά, που δολοφονήθηκε από 3 Αφγανούς σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή των Ιτεών, δεν μπορούν να αποδεχτούν τον χαμό του.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε ετήσιο μνημόσυνο στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Ιτεών. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του.

«Σφάξανε το μοναχοπαίδι μου μπροστά στην πόρτα του σπιτιού. Ήταν τρεις οι αφγανοί δράστες, έπιασαν τον έναν. Είπαμε εντάξει ας την πληρώσει ένας αλλά και αυτός τους έφυγε... Τι να μου πουν εμένα τώρα; Θέατρο παίζανε και μας κορόιδεψαν», έχει δηλώσει η μητέρα του Θανάση.

Ο άτυχος Θανάσης, που ήταν μόλις 30 χρόνων, είχε βγει για βόλτα με το σκύλο του, πίσω από τις παλιές εγκαταστάσεις της "Πειραϊκής-Πατραϊκής", όταν δέχτηκε την επίθεση. Συγκεκριμένα, οι τρεις νεαροί τού κατάφεραν έξι χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και στα πλευρά και διακομίστηκε, σοβαρότατα πληγωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του και ολόκληρη την Πάτρα, που είδε να σβήνει, ξαφνικά και αναίτια, το χαμόγελο της ζωής από τα χείλη ενός νέου ανθρώπου.

Όμως, η πόλη δεν έμεινε στο θρήνο, καθώς βίωσε σπάνιας έκτασης επεισόδια, με πρωταγωνιστές μέλη και προσκείμενους στη Χρυσή Αυγή από τη μια και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ασκήθηκε δίωξη σε βάρος της Εισαγγελέως η οποία επέτρεψε την αποφυλάκιση του 17χρονου που είχε συλληφθεί για τη δολοφονία, από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και τη μεταφορά του σε Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων στο Βόλο, από το οποίο κατάφερε να δραπετεύσει.

thebest.gr