Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καταδίωξη αλβανού κακοποιού στο Μοσχάτο - Οι ληστές τράκαραν διερχόμενο αυτοκίνητο

Οι αρχές συνέλαβαν 40χρονο Αλβανό στην περιοχή του Μοσχάτου, για διάρρηξη σούπερ-μάρκετ στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς, μαζί με ακόμη ένα άτομο, εισέβαλαν στο σούπερ-μάρκετ στην Καλλιθέα και αφαίρεσαν περίπου 22 χιλιάδες ευρώ από το χρηματοκιβώτιο.

 

Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκαν σε κλεμμένο όχημα που οδηγούσε άλλος συνεργός τους και διέφυγαν.

Όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν και συγκρούστηκαν με διερχόμενο αυτοκίνητο. Προσπάθησαν εκ νέου να διαφύγουν με τα πόδια, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 30χρονο αλβανό, ο οποίος προέβαλε αντίσταση και τους επιτέθηκε.

Στην κατοχή του και στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ασύρματος και δύο κουκούλες.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα που συμμετείχαν στη ληστεία στην Καλλιθέα, είχαν συστήσει από τις αρχές του 2013 εγκληματική σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε σούπερ-μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων και σπίτια. Για τη μετάβαση στους τόπους των διαρρήξεων και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών τον τελευταίο μήνα σε μονοκατοικία στο Νέο Κόσμο και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Παλλήνη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η αστυνομία αναζητεί τους υπόλοιπους.