Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Φόβοι της αστυνομίας για μετατροπή της Αθήνας σε Βοστόνη

Μια νέα υπόθεση «Βοστώνης» φοβάται η Ελληνική Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», έχει εντείνει τις παρακολουθήσεις ισλαμιστών που μένουν κυρίως στην Αθήνα και θεωρούνται ακραίων απόψεων....


Η πρόσφατη αιματηρή επίθεση στην αμερικανική μεγαλούπολη, η αποκάλυψη από την καναδική αστυνομία δικτύου της Αλ Κάιντα, που ήθελε να τοποθετήσει βόμβες σε τρένα, αλλά και οι συλλήψεις ακραίων ισλαμιστών, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία, χτύπησαν εκ νέου καμπανάκι στις ελληνικές αρχές.

«Είμαστε χώρα τράνζιτ μεγάλου αριθμού μεταναστών από ισλαμικές χώρες, ενώ είναι μεγάλος και ο αριθμός των μουσουλμάνων που μένουν ήδη στη χώρα. Από την εφαρμογή του “Ξένιου Δία” και τη δημιουργία των κέντρων κράτησης έχουν αυξηθεί οι αντιδράσεις πολλών ακραίων κύκλων, που ενισχύουν ακραίες αντιλήψεις», επισημαίνει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που αποκαλύπτει πως τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και η Αντιτρομοκρατική έχουν αυξήσει τις παρακολουθήσεις ατόμων που έχουν μεγάλη επιρροή στους μουσουλμάνους.

«Η ύπαρξη περισσότερων από 140 χώρων λατρείας μόνο στην Αθήνα, όσο και το γεγονός πως ιμάμηδες σε αυτούς τους χώρους πολλές φορές αναλαμβάνουν άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερη παιδεία, δημιουργεί συχνά εκρηκτικές καταστάσεις. Ειδικά όταν το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι είναι άνθρωποι αγράμματοι, βιοπαλαιστές, που τα 2-3 τελευταία χρόνια περνούν ολοένα και δυσκολότερα στη χώρα μας», αναφέρει αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Τα πέντε τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με το «Καρφί», έχουν συλληφθεί και απελαθεί τρία στελέχη ακραίων ισλαμιστών οργανώσεων, τα οποία θεωρούνται παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Ένα δίκτυο τρομοκρατών που καταζητούνταν από τις τουρκικές αρχές εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη διαδικασία απέλασης βρίσκονται δυο ακόμη άτομα που αναζητούνταν ύστερα από υπόδειξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Επίσης, επιβεβαιωμένα και σύμφωνα με τη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ελληνικά αεροδρόμια χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά περισσότερων από 60 ατόμων, που θεωρούνταν πως συμμετείχαν σε οργανώσεις-παρακλάδια της Αλ Κάιντα, σε φυλακές που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές αρχές.

Όλα αυτά, σε συνάρτηση με την κωλυσιεργία του ελληνικού κράτους στην υπόθεση «τζαμί», που επίσης επηρεάζει αρνητικά μεγάλη μερίδα μουσουλμάνων, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προσπαθήσει να κάνει επίσημους συνομιλητές του οργανώσεις μεταναστών που χαρακτηρίζονται ηπιότερων τόνων, και μέσω αυτών να προσπαθήσει να ελέγξει καταστάσεις.

Σε περιπτώσεις όπως της πακιστανικής και της αφγανικής κοινότητας, που διαθέτουν και την πλειονότητα των εν Ελλάδι μεταναστών, κάτι τέτοιο έχει αποτύχει. Αντίθετα, πληθαίνουν όπως καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι καταγγελίες από εκπροσώπους αυτών των κοινοτήτων για προσαγωγές χωρίς αιτία ανθρώπων που εκτελούν χρέη ιμάμη, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για εξαφανίσεις ατόμων ακραίων ισλαμικών πεποιθήσεων.