Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Toύρκος δουλέμπορος: "Η τουρκική ακτοφυλακή μας στήριζε!" Κυνική ομολογία

Τούρκος δουλέμπορος ομολογεί πως μετέφερε εκατοντάδες λαθρομετανάστες στη χώρα μας και πως στήριζε το έργο τους ακόμη και ο αρχηγός της ακτοφυλακής της περιοχής Σεφερίχισαρ της Τουρκίας! Μια ομολογία που δείχνει πως οι γείτονες μας «κλείνουν τα μάτια» στη ροή λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας.


Σύμφωνα με την συνέντευξη του Μουχαρέμ στην τουρκική εφημερίδα Zaman, ο ίδιος ήταν 32 χρόνια καπετάνιος και όλα τα έκανε "για το εύκολο χρήμα. Ήταν πολλά τα χρήματα. Εγώ έπαιρνα χρήματα για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών, οι δουλέμποροι που μας τους έφερναν δεν νοιάζονταν αν θα πεθάνουν αυτοί οι άνθρωποι."

Ο Μουχαρέμ το 2002 συνεήφθη αλλά αργότερα αφέθηκε ελέυθερος.

Ο ίδιος στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Ζaman, υποστηρίζει πως η Σμύρνη είναι το σημείο όπου βρίσκονται όλοι όσοι ασχολούνται με το δουλεμπόριο. Για κάθε μεταφορά μιας ομάδας λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, λάμβανε περίπου 1000 Ευρώ,

Όμως το συγκλονιστικό σημείο της συνέντευξης είναι το σημείο που αναφέρεται στη δράση της τουρκικής ακτοφυλακής της Τουρκίας. "Μέσα στην υπόθεση βρίσκονταν και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος της περιοχής του Σεφερίχισαρ. Ο αρχηγός συνέχεια μας έλεγε. “Κάντε εσείς αυτό που πρέπει και εγω θα σας στηρίζω”. Διότι και ο ίδιος έπαιρνε ποσοστά από τους δουλεμπόρους".