Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΟΚ: Δεκάδες χιλιάδες όπλα κυκλοφορούν στην Ελλάδα στα χέρια των λαθρομεταναστών


ΣΟΚ: Δεκάδες χιλιάδες όπλα κυκλοφορούν στην Ελλάδα στα χέρια των λαθροεισβολέωνΜόνο 453 πυροβόλα όπλα έχει κατάσχει μέσα σε τρία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. από τα δεκάδες χιλιάδες που κυκλοφορούν στα χέρια λαθροεποίκων!

Πραγματικό σοκ προκαλεί η απάντηση του Υπουργού Προ -Πο στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά με θέμα: «Ο ρόλος των αλλοδαπών σε ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή».

Αποδεικνύεται ότι η ανεπαρκής πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως έχει καταστήσει την ΕΛ.ΑΣ. παθητικό παρατηρητή των εξελίξεων. Ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς ζητούσε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ τόσο σχετικά με τον αριθμό των λαθρομεταναστών που ζουν αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, όσο και για τον αριθμό των όπλων και των πυρομαχικών που βρίσκονται στα χέρια τους.

Σε μία περίοδο που συνεχώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για το σοβαρό ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα, η απάντηση του κ. Δένδια είναι αποκαλυπτική για το γεγονός ότι οι Αρχές Ασφαλείας της χώρας μας έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.  

Παραδέχεται ότι η Αστυνομία δεν διαθέτει στοιχεία προκειμένου να υπολογίσει έστω και κατά προσέγγιση τον αριθμό των παράνομα διαβιούντων στη χώρα μας αλλοδαπών! Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι από 01-01-2010 μέχρι τον Νοέμβριο 2012 (δηλαδή σε διάστημα σχεδόν τριών ετών), οι διωκτικές αρχές έχουν κατασχέσει μόλις 453 πυροβόλα όπλα, από τα δεκάδες χιλιάδες που όλοι γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούν παράνομα στη χώρα μας και διακινούνται ως επί το πλείστον από συμμορίες λαθρομεταναστών.

Πρόκειται για τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις, συμμορίες ληστών, σπείρες πάσης φύσεως λαθρεμπόρων κ.α. Βεβαίως, και σε ό, τι αφορά τα παράνομα όπλα και πυρομαχικά, ο κ. Δένδιας αναφέρει στην απάντησή του ότι δεν διαθέτει στοιχεία για τον προσδιορισμό του αριθμού τους έστω και κατά προσέγγιση.

Η αλήθεια είναι ότι η Αστυνομία γνωρίζει τους αριθμούς, όπως γνωρίζει και αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης. Απλά φοβάται να αποκαλύψει τους πραγματικούς αριθμούς διότι αυτό θα συνιστούσε μία επίσημη παραδοχή ότι η χώρα μας αφέθηκε εδώ και χρόνια και αφήνεται μέχρι σήμερα να κατακλυστεί από χιλιάδες όπλα και εκατομμύρια ξένους που σε δεδομένη στιγμή μπορούν να συντελέσουν στην αποσταθεροποίηση της πατρίδος μας.

 Κατά τα λοιπά, η απάντηση του κ. Δένδια αναμασά τα γνωστά περί κατάρτισης «ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης και αντεγκληματικής πολιτικής με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.