Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Εντεκα οι αλλοδαποί δραπέτες από τις Φυλακές Τρικάλων-Εκτός κινδύνου οι τραυματίες

Εντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από τις Φυλακές Τρικάλων κατά τη διάρκεια της χθεσινής οργανωμένης επιχείρηση απόδρασης και ανταλλαγής πυροβολισμών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των κρατουμένων. Οι δραπέτες εξέτιαν ποινές για ληστείες και κλοπές.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησε επιχείρηση ισχυρής δύναμης των ΕΚΑΜ στις φυλακές προκειμένου να ελεχθούν τυχόν κρατουμένοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος.

Χθες το βράδυ σημειώθηκε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών και νέα οργανωμένη απόπειρα απόδρασης. Ομάδα περίπου 10 κρατουμένων έκοψαν τα κάγκελα στην Γ' πτέρυγα, ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του φυλακίου. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία έπεσαν ταυτόχρονα πυροβολισμοί από κρατούμενους στην εσωτερική πτέρυγα των φυλακών όπου κρατούνται κυρίως Αλβανοί και ταυτόχρονα από αυτοκίνητο τύπου βαν έξω από τις φυλακές προς το εξωτερικό φυλάκιο.
Οι φρουροί των φυλακών ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς αλλά από τις σφαίρες τραυματίστηκαν οι δύο φύλακες.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών που πυροβόλησαν έξω από τις φυλακές, ενώ ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι από τις ίδιες φυλακές είχε επιχειρήσει να δραπετεύσει με ελικόπτερο στις 24 Φεβρουαρίου ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος είχε τραυματιστεί εν μέσω σφοδρής ανταλλαγής πυρών.

σχόλιο: Φυλακές ΞΕΦΡΑΓΑ ΑΜΠΕΛΙΑ , ανίκανη ηγεσία, ανεκπαίδευτοι φύλακες και φρουροί .. ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...