Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κρήτη: Βαριές ποινές για αλλοδαπούς σωματέμπορους που θησαύριζαν από τρεις αλλοδαπές

Τα τρια αλλοδαπά κορίτσια μαρτύρησαν στα χέρια τους, καθώς τις είχαν αιχμάλωτες και τις χτυπούσαν, για να τις εκδίδουν.


Τις ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου σε δύο εκ των έξι κατηγορουμένων που παραπέφθηκαν στο εδώλιο ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος τριών κοριτσιών από την Ρουμανία, οι οποίες επί μήνες έζησαν μαρτυρικά στα χέρια ενός ζευγαριού αλλοδαπών.

Σύμφωνα με το CretaLive, το μαρτύριο των τριών νεαρών γυναικών αποκαλύφθηκε το 2008 με την συνδρομή της Ασφάλειας Ηρακλείου, στην οποία κατέφυγαν οι δύο κοπέλες.

Όπως είχαν καταγγείλει, το ζευγάρι, -ένας Αλβανός και μία Ρουμάνα- τις κρατούσαν αιχμάλωτες, τις χτυπούσαν για να κάμψουν κάθε αντίσταση, παρακρατούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις περιέφεραν από δω και από ‘κει με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Μεταξύ των έξι που παραπέμφθηκαν στο εδώλιο ήταν και τρεις ιδιοκτήτες μπαρ στο Ηράκλειο, δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον Αλβανό σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και χρηματική ποινή 91.000 ευρώ. Επίσης επέβαλε στην Ρουμάνα φίλη του ποινή κάθειρξης 17 ετών και χρηματική ποινή 90.000 ευρώ.

Ακόμα καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη μία ακόμα Ρουμάνα για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε σωματεμπορία.

Ως προς τους τρεις ιδιοκτήτες, ο ένας κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε σωματεμπορία σε βάρος μίας κοπέλας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ οι άλλες δύο ιδιοκτήτριες κρίθηκαν ένοχες για την κατηγορία της διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας και απαλλάχτηκαν καθώς το αδίκημα έχει πλέον παραγραφεί.