Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ισόβια στον 45χρονο Ρουμάνου για τον βιασμό και τη δολοφονία ηλικιωμένης

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 45χρονος Ρουμάνος για τη ανθρωποκτονία της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη στο χωριό Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2012.


Στον 45χρονο επίσης επιβλήθηκε ποινή επιπλέον 20 χρόνια για τον βιασμό της άτυχης ηλικιωμένης καθώς και 5 χρόνια για τη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της κτηνωδίας σε βάρος της ηλικιωμένης ήταν ο 45χρονος αλλά και ο 17χρονος γιος του ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Σεπτέμβριο από το Τριμελές Ανηλίκων Ηρακλείου σε 19 χρόνια κάθειρξη.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το έγκλημα έγινε στις 18 Μαρτίου, όταν οι δύο αλλοδαποί μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης για να την ληστέψουν και ακολούθως την φίμωσαν με ένα πανί και της έδωσαν τη χαριστική βολή.
Όπως έδειξε η έρευνα και η ιατροδικαστική εξέταση, η δύστυχη ηλικιωμένη υπέστη βασανιστήρια στα χέρια των φονιάδων της που νόμιζαν, ότι επειδή διατηρούσε ένα ψιλικατζίδικο στο χωριό, πως θα είχε πολλά χρήματα στο σπίτι.

Την χτύπησαν ανηλεώς, ο 45χρονος την βίασε δύο φορές κατά φύση και παρά φύση και στο τέλος η γυναίκα ξεψύχησε στα χέρια τους από ασφυξία αφού της είχαν δέσει σφιχτά το στόμα και τα μάτια. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι της πήραν χρήματα παρά μόνο βρήκαν τα κλειδιά του μαγαζιού της το οποίο πήγαν το άνοιξαν και πήραν από μέσα μία σακούλα τσιγάρα.

Οι δύο δράστες ήταν ανάμεσα στους αρχικά προσαχθέντες και η έρευνα ξεκίνησε ιεραρχικά για να καταλήξει σε αυτούς, παρότι έμεναν σε άλλο χωριό αρκετά πιο μακριά, με εξαίρεση τον πατέρα που το 2009 κατοικούσε στην Επισκοπή και γνώριζε, ότι η ηλικιωμένη διατηρούσε κατάστημα ψιλικών.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο εντοπισμός των δύο αλλοδαπών έγινε, στα μέσα Απριλίου περίπου, μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA της 85χρονη -την οποία πριν την δολοφονήσουν, ο 45χρονος την είχε βιάσει- σε συνδυασμό με γενετικό υλικό που είχε συλλέξει η αστυνομία κατά την προσαγωγή υπόπτων.