Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ομαδική απόδραση αλβανών στις φυλακές Τρικάλων. Το οργανωμένο έγκλημα χτυπάει το σάπιο σωφρονιστικό σύστημα

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα απόπειρα απόδρασης, μετά από εκείνη του Παναγιώτη Βλαστού, από τις φυλακές Τρικάλων με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της εξωτερικής φρουράς και κάποιων αγνώστων που άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών προσπαθώντας να διευκολύνουν κρατούμενους να δραπετεύσουν. 

Βάσει ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, πέντε κρατούμενοι, μάλλον αλβανικής υπηκοότητας, διέφυγαν, αφού έκοψαν με πριόνι τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα της Β' πτέρυγας και πιθανότητα από εκεί πήδηξαν προς τα δύο οχήματα, από τα οποία όπως όλα δείχνουν έγινε η εξωτερική επίθεση. 

Πρόκειται για ένα κλειστό φορτηγάκι και ένα αγροτικό, που πλησίασαν τον τοίχο του κτηρίου και άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών, -με αυτόματα όπλα, πιθανότατα Καλάσνικοφ- δημιουργώντας αντιπερισπασμό για τους κρατουμένους οι οποίοι την ίδια στιγμή έβγαιναν στην ταράτσα της Β' πτέρυγας των φυλακών.

Αυτή την ώρα στην ταράτσα της Β' πτέρυγας βρίσκονται οπλισμένοι τέσσερις κρατούμενοι  οι οποίοι ανταλλάσσουν πυρά με τους αστυνομικούς. Άγνωστο πώς βρέθηκαν όπλα στα χέρια τους.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί  έτρεψαν σε φυγή  τους αγνώστους που άνοιξαν πυρ έξω από το χώρο τον φυλακών και η καταδίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τους πυροβολισμούς φαίνεται πως έχουν τραυματιστεί τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγείται στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και τους παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων έχει σημάνει συναγερμός και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ομάδες ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ σπεύδουν στις φυλακές.  Παράλληλα γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Εν τω μεταξύ, από τη βροχή των πυροβολισμών, μία από τις σφαίρες τρύπησε τη βιτρίνα καφενείου που βρίσκεται πολύ κοντά στις φυλακές και σφηνώθηκε στον τοίχο σε απόσταση ενός μέτρου από θαμώνα.