Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική -Συνέλαβαν δύο άτομα που σχετίζονται με τζιχαντιστές στην Κω

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την σύλληψη δύο Σύρων στο νησί της Κω οι οποίοι είναι ύποπτοι για τζιχάντ.

Με την Ελληνική αστυνομία, τα κλιμάκια της ΕΥΠ και του Λιμενικού να είναι σε εγρήγορση μετά τα τελευταία επεισόδια στο Παρίσι, οι εξονυχιστικοί έλεγχοι στους οποίους προχώρησαν συντονισμένα απέδωσαν καρπούς και οδήγησαν στη σύλληψη των δύο αντρών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι δύο Σύροι έφτασαν στο νησί της Κω προχθές στην Κω από τα τουρκικά παράλια με λέμβο στην οποία βρίσκονταν δεκάδες πρόσφυγες και μετά από έλεγχο εντοπίστηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα αποθηκευμένες φωτογραφίες με όπλα, μαχαίρια, σημαία του ISIS και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με καλυμμένα πρόσωπα. Σε μία από τις φωτογραφίες μάλιστα ο ένας από τους δύο Σύρους υπόπτους απεικονίζεται να ποζάρει μπροστά σε μία μαύρη σημαία του ISIS.

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης, ο ένας ανέφερε ότι κατά του καθεστώτος του Άσαντ, αρνήθηκε όμως ότι τάσσεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Προστασίας του πολίτη , οι δύο Σύροι δεν είναι καταχωρημένοι στις λίστες των αναζητούμενων μελών του ISIS.

Η έρευνα πάντως είναι σε εξέλιξη και σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο άντρες είχαν νοικιάσει δωμάτιο στο νησί της Κω, κάτι που τους καθιστά ύποπτους καθώς αποδεικνύεται οικονομική άνεση.