Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Αλλοδαπός κλέφτης δεν είχε αφήσει αυτοκίνητο "όρθιο" στη Θεσσαλονίκη! Είχε "ανοίξει" πάνω από 40!

Τέλος στη δράση 32χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ενέχεται σε σωρεία διαρρήξεων αυτοκινήτων στις περιοχές Τούμπας, Χαριλάου και Πυλαίας, πέτυχαν με την αυτόφωρη σύλληψή του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου.

Ο 32χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη ξημερώματα της 11ης Νοεμβρίου, στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών και εντατικοποιημένων περιπολιών από αστυνομικούς, μετά από διαρρήξεις και κλοπές από το εσωτερικό αυτοκινήτων στις παραπάνω περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος συνελήφθη τη στιγμή που περιεργαζόταν αυτοκίνητα σε αλάνα στάθμευσης στην Άνω Τούμπα. Στην κατοχή του καθώς και σε χώρο κοντά στο σημείο της σύλληψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι ραδιο cd, τα οποία είχε κλέψει λίγο νωρίτερα από ισάριθμα αυτοκίνητα στην ίδια περιοχή, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι ο 32χρονος, το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον, έσπασε τα τζάμια από τις πόρτες άλλων 40 παρκαρισμένων αυτοκινήτων στις περιοχές Τούμπας, Χαριλάου και Πυλαίας, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα. Η λεία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 40 ράδιο- cd , πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (συσκευές πλοήγησης, ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα κ.ά.), χρηματικά ποσά, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 32χρονου βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία θα αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.