Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δράμα: Σύλληψη Βουλγάρων που ψώνιζαν με πλαστά ευρώ

Η παροιμία «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε» επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση τριών παραχαρακτών από τη Βουλγαρία που προσπάθησαν να πλημμυρίσουν την αγορά της Δράμας με πλαστά χαρτονομίσματα, αλλά στην τρίτη προσπάθειά τους συνελήφθησαν!   

Οι τρεις αλλοδαποί κατάφεραν να ξεγελάσουν δυο επιχειρηματίες της πόλης, πληρώνοντας με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ για τα ευτελούς αξίας εμπορεύματα που αγόρασαν. 

Ο τρίτος, όμως, αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα ήταν «πέτσινο» και αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά. Ο επιχειρηματίας έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες.  

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι παραχαράκτες εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν έξι πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, 270 ευρώ που προέρχονταν από ρέστα και 102 βουλγαρικά λέβα.   

Οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου κατέφθασαν και τα πρώτα δυο θύματά τους που τους αναγνώρισαν και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας με κατηγορίες για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν εξαπατήσει και άλλους εμπόρους, ενδεχομένως και εκτός Δράμας.