Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Εξιχνιάστηκε η κλοπή της χείρας του Αγίου Πολυκάρπου στην ορεινή Ναυπακτία. Αλβανός ο δράστης

Δυο χρόνια μετά την κλοπή τμήματος του λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου το μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας στην ορεινή Ναυπακτία, ο ένας από τους ιερόσυλους δράστες συνελήφθη με ένταλμα που είχε εκδώσει ο ανακριτής Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Ο δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλβανικής καταγωγής, οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί και στη συνέχεια του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δακτυλικό αποτύπωμα και γενετικό υλικό του είχαν βρεθεί στο μοναστήρι, ενώ η άρση απορρήτου που ζήτησαν οι αρχές βοήθησε να εντοπιστούν οι τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό του στην περιοχή τη νύχτα της κλοπής.

Ήταν 14 Μαρτίου του 2013 όταν δράστες, που φέρονται να ήταν τέσσερις και εργάζονταν στην περιοχή, διέρρηξαν το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έσπασαν την προθήκη όπου φυλάσσεται τα τελευταία 500 χρόνια το λείψανο το οποίο θεωρείται θαυματουργό και άρπαξαν από μέσα την δεξιά χείρα του Αγίου Πολυκάρπου, χωρίς να πειράξουν άλλα αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας.

Οι εισβολείς φαίνεται πως γνώριζαν ότι την συγκεκριμένη ημέρα ο ηγούμενος της μονής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.