Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Είχε χοντρό φάκελο στις αρχές ο Πακιστανός!

Σεσημασμένος για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και εκβίασης, Πακιστανός άνδρας φέρεται ότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει τις Αρχές, εκδίδοντας παράνομα ελληνική ταυτότητα.

Εκτός από τον 29χρονο Πακιστανό στην υπόθεση, την οποία αποκάλυψαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, εμπλέκονται και τέσσερις Ρομά, από τους οποίους ένα ανδρόγυνο.

Σε βάρος όλων των παραπάνω σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2013, ο 29χρονος, συνοδευόμενος από 45χρονο άντρα και την 43χρονη σύζυγό του οι οποίοι προσποιούνταν τους βιολογικούς γονείς του αλλοδαπού, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου, όπου, ισχυριζόμενος ότι γεννήθηκε στη Βέροια το 1988, πέτυχε την έκδοση απόφασης, την οποία προσκόμισε στο ληξιαρχείο της Βέροιας, λαμβάνοντας σχετική ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Μάλιστα, στο ληξιαρχείο εμφανίστηκαν ως μάρτυρες κι ένας 29χρονος και μία 28χρονη, που φέρονται επίσης ως Ρομά.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν, τον περασμένο Ιανουάριο, ο 29χρονος Πακιστανός απευθύνθηκε στο τμήμα Ασφάλειας Βέροιας, όπου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επιχείρησε να εκδώσει αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, πλην όμως κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών που αποκάλυψαν την πραγματική του ταυτότητα.

Όπως προέκυψε, το 2008, ο αλλοδαπός είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής, ενώ τρία χρόνια αργότερα, όταν ζούσε στην Κάλυμνο, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας.

Ο ίδιος, όπως διαπιστώθηκε, επιπλέον, διαθέτει βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, καθώς φέρεται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, για την οποία οι ανακριτικές αρχές της Κω τού επέβαλαν περιοριστικούς όρους, ενώ πριν από τρία χρόνια συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για εκβίαση και κλοπή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για την εμπλοκή τυχόν κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.
πηγη makeleio.gr